Mancaruri cu pui / Retete culinare

Ficatei cu smantana si marar

loading...

N-as putea spune ca ce va prezint acum este o reteta :))) Este doar o improvizatie de moment, pe care piticii mei au papat-o foarte bine. Si daca lor, mofturosilor de prima clasa, le-a placut, poate o sa placa si altora. ­čśë

500 g ficatei de pui
50 g unt
1/2 pahar de vin alb
200 g smantana
sare si piper
marar verde
busuioc
usturoi

Ficateii curatati si spalati se presara cu putin busuioc, apoi se pun intr-o tigaie impreuna cu untul.

Se acopera cu un capac si se inabusa cateva minute, apoi turnam vinul, saram si piperam dupa gust. Cand lichidul din tigaie a scazut punem smantana in care am incorporat mararul tocat marunt si usturoiul pisat. Mai dam cateva clocote, pana se omogenizeaza sosul.

Se servesc calzi cu garnitura preferata. Piticii mei au vrut orez cu cascaval si sos de rosii.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Interesant, poate fi foarte bun

  2. Miha la mine pe blog te asteapta premiile din primavara 2011 !

  3. ce arome ! un premiu te asteapta la mine pe blog

  4. stii ca mor de pofta de cate ori te vizitez,nu-i asa?

  5. Multumesc fetelor de aprecieri si premii. Acus plec sa le culeg. :)) :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]