Mancaruri cu pui / Retete culinare

Ficatei de pui cu sos de rosii si bacon

Ficatei cu sos

Reteta Ficatei de pui cu sos de rosii si bacon

Ficatei cu sos

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • * 500 g ficatei de pui
  • * 100 g bacon
  • * 1 cana suc de rosii
  • * 1 ceapa mare
  • * 4 catei usturoi
  • * sare si piper
loading...

Mod de preparare Ficatei de pui cu sos de rosii si bacon:

Ficateii ii spalam si curatam de pielite.

Ceapa o tocam si o calim in cateva linguri cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam baconul taiat fasii subtiri.

Ficatei de pui cu sos de rosii

„Stingem” cu sucul de rosii si mai dam cateva clocote.

Punem si ficateii si lasam pe foc pana incepe din nou sa fiarba. Potrivim gustul de sare si piper.

Preparare ficatei cu sos de rosii

Dam la cuptor pana scade sosul si ficateii incep sa se rumeneasca.

Cu putin timp inainte de a fi gata adaugam si usturoiul tocat.

Se servesc calzi cu piure de cartofi ca la mama acasa. 🙂

Ficatei de pui in sos de rosii cu bacon

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Asa, acum mi s-a facut pofta de ficatei. Am sa cumpar o punguta si-o maninca toata… singurica, hi, hi… Adica, membrii familiei nu servesc ficatei, doar de purcel si facut cu ceapa…

  2. Si imi e o foame acum, cand citesc reteat ta cu ficatei..!!!

  3. Miha ce bunatate ai facut tu acolo…arata nemaipomenit, si miroase bine…de aici de la mine…:-)

  4. arata delicos, pentru mine care sunt fan ficatei e o nebunie!

  5. Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici …..

    Ce bine arata 🙂

  6. Ce bine arata, trebuie sa fie o bunatate. E o idee cu sucul de rosii, trebuie sa incerc. Sanda

  7. Foarte bine cuscra, papa tu daca ceilalti nu vor. Ca e tare bun. 🙂

  8. Draga Mino, sper ca intre timp ai mancat ceva, ca imediat vin cu desertul. :)))

  9. oooo Naina…daca zici ca a ajuns mirosul pana la tine, m-am convins si eu ca a fost bun. :))) Pup!

  10. Antzu, cu drag te servesc cu o portie, daca as putea. Si dai un baton de ala de cereale la schimb. :)))

  11. Anca, multumesc tare mult. Sper sa reusesc in seara asta sa trec!

  12. Azi dimineata intrebam mamici pe forum despre o reteta pentru ficatei de pui. Si pana sa astept raspunsuri si fara sa ma uit pe blog la mine in blog-roll culinar si sa vad reteta ta am pregatit ceva asemanator. Ceapa si ardei gras rosu calite in ulei apoi ficateii si la urma sos de rosii. Garnitura ce coincidenta a fost tot puree de cartof!
    Mare coincidenta si cred ca ramanem doar la ea caci eu n-am mereu inspiratie…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]