Aluat dulce / Retete de prajituri

Floricele cu branza

loading...

* 500 g faina
* 1 ou
* 90 g crema de unt Milli
* 100 g zahar
* 1 lingurita sare
* 10 g drojdie uscata
* 250 ml lapte

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.

Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor

si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.

* Umplutura:

* 500 g branza de vaci
* 100 ml frisca lichida
* 200 g zahar
* 2 oua
* esenta de rom

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura.

Se aduna marginile peste umplutura formand o bocceluta.

Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus,

dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. O ce minunate is!
    Oare le voi putea face si eu la fel???

  2. Cu siguranta iti vor iesi mult mai frumoase! 🙂

  3. Arata super!

  4. Multumesc Kity!

    O zi buna!

  5. Anonymous says:

    Ador aluaturile cu branza!Ce bine arata!!!

  6. Multumesc! 🙂

  7. ecaterina says:

    Buna Miha totul arata foarte bine insa as dori sa stiu ce este untul milli sau cu ce pot sa il inlocuesc .multumesc

  8. ecaterina says:

    multumesc

  9. Larra says:

    Cu ce pot inlocui crema de unt Milli?deoarece nu sunt in tara si nu am de unde cumpara.Multumesc frumos.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]