Aluat dulce / Retete de prajituri

Floricele cu branza

loading...

* 500 g faina
* 1 ou
* 90 g crema de unt Milli
* 100 g zahar
* 1 lingurita sare
* 10 g drojdie uscata
* 250 ml lapte

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.

Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor

si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.

* Umplutura:

* 500 g branza de vaci
* 100 ml frisca lichida
* 200 g zahar
* 2 oua
* esenta de rom

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura.

Se aduna marginile peste umplutura formand o bocceluta.

Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus,

dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Sursa

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. O ce minunate is!
    Oare le voi putea face si eu la fel???

  2. Cu siguranta iti vor iesi mult mai frumoase! 🙂

  3. Arata super!

  4. Multumesc Kity!

    O zi buna!

  5. Anonymous says:

    Ador aluaturile cu branza!Ce bine arata!!!

  6. Multumesc! 🙂

  7. ecaterina says:

    Buna Miha totul arata foarte bine insa as dori sa stiu ce este untul milli sau cu ce pot sa il inlocuesc .multumesc

  8. ecaterina says:

    multumesc

  9. Larra says:

    Cu ce pot inlocui crema de unt Milli?deoarece nu sunt in tara si nu am de unde cumpara.Multumesc frumos.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]