Aluat dospit / Aperitive / Mancaruri de post / Retete culinare

Focaccia cu ciuperci – de post

Cam tarziu ajung azi aici, dar am cam fost prinsa cu niste treburi ce nu suportau amanare. Din pacate azi nu am o prajitura de post, dar din fericire am o focaccia cu ciuperci atat de buna incat sunt sigura ca ma veti ierta :))) Si da, este o gustare de post. 😉

focaccia cu ciuperci

Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2  lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • In plus:
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline aromat cu busuioc
  • ciuperci de padure
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
loading...

Mod de preparare Focaccia cu ciuperci:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine

Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Repartizam uniform deasupra usturoiul pisat cu un praf de sare si amestecat cu uleiul de masline aromat. Punem si ciupercile, saram si piperam dupa gust si lasam sa se odihneasca putin la loc caldut.

focaccia cu ciuperci

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana marginile se rumenesc usor.

Se lasa sa se racoreasca, presaram putin patrunjel si fulgi de ardei iute, apoi se portioneaza dupa dorinta.

focaccia cu ciuperci

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Miha, nu ai vrea tu sa te muti macar mai aproape de Arad daca nu chiar aici? 😛
    Foarte apetisanta…pupici

  2. Ce buna o mai fi!

  3. Nu numai ca o fi foarte buna dar si prezentarea este frumoasa, ca de obicei 🙂

  4. Cred ca e foarte gustoasa! Lista ingredientelor numai asta imi spune … fa-ma… fa-ma…

  5. Andreea says:

    Buna…Am incercat reteta,este buna dar am 2 intrebari:
    Blatul tau se vede crescut si pufos al meu a crescut foarte putin si e si cam tare.De ce?
    La cate grade pun cuptorul?:)

    • Buna, Andreea!
      Blatul este pufos si crocant la exterior. Nu stiu de ce nu a crescut al tau, posibil sa fie drojdia de vina.
      Cuptorul il pui la foc mediu, asta inseamna 180-190 grade.

      • Andreea says:

        Multumesc…posibil sa fie drojdia de vina:).

      • Andreea says:

        Buna..Am incercat din nou si am luat in considerare sfaturile tale si a iesit pufoasa dar s-a intarit putin la fund..dar e super:x.Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]