Aluat dospit / Aperitive / Mancaruri de post / Retete culinare

Focaccia cu dulceata de ardei iute

De obicei nu fac fac decat foarte rar dulceata sau gem si atunci in portii mici. Si asta nu pentru ca nu s-ar gasi pofticiosi care sa o dea gata, ci pentru ca nu dispun de un spatiu adecvat de depozitare.

De ceva vreme cochetam cu ideea de a-mi comanda cateva borcane de dulceata de la Bunatati din natura, ochisem eu pe acolo niste sortimente super delicioase, de-ti lasa gura apa. Mare mi-a fost bucuria cand am primit coletul cu borcanele de pret. Am desfacut fiecare borcan in parte, nerabdatoare sa simt gusturile desavarsite. Dintre toate dulceata de ardei iute a fost cea care m-a cucerit iremediabil cu gustul sau dulce-picant.

Bunatati din natura

Primul impuls a fost sa o intind pe o felie de paine si sa o mananc ca atare :))) dar am revenit asupra acestei idei si am decis ca o focaccia cu dulceata de ardei iute ar merge la fix 😉

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2  lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • In plus:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • dulceata de ardei iute
  • ghimbir macinat
loading...

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine

Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul, ungem bine cu ulei si incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Repartizam uniform deasupra dulceata de ardei iute si presaram cu ghimbir macinat. Lasam sa se odihneasca putin la loc cald.

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana focaccia se rumeneste. Se lasa sa se racoreasca apoi se portioneaza dupa dorinta.

Se poate servi ca atare sau in loc de paine la micul dejun 😉

Focaccia cu dulceata de ardei iute

 

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. simonacallas says:

    Arata minunat! Am primit de curand, in dar, dulceata de ardei iute si voiam sa o folosesc 🙂 Multumesc pentru idee 🙂

  2. Tare buna tre’sa fie cu dulceata de ardei iute !
    Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
    Te tzuc !

  3. Diana says:

    Tu chiar n-ai mai postat nimic din martie ? nu pot sa cred … sper ca esti bine , micuta doamna 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Rulouri cu usturoi si parmezan

Rulouri cu usturoi si parmezan

Mod de preparare Rulouri cu usturoi si parmezan: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si laptele caldut si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam […]