Dulciuri

Friganele dulci

N-am mai mancat friganele de multa, multa vreme. Nu stiu cum, dar n-am pregatit niciodata acest desert pentru copii. Si cum aveam ceva paine veche de vreo 2 zile, am facut aceste friganele dulci, in ideea de a le arata unul din acele dulciuri pe care le manca mami cand era mica. :))

friganele dulci

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • felii de paine
loading...

Mod de prepapare Friganele dulci:

Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul si extractul de vanilie. Turnam incet laptele si omogenizam.

Inmuiem feliile de paine in acest amestec, apoi le punem la prajit in tigaia cu putin ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc calde. Adaugati o lingura de inghetata de ciocolata, cateva fructe de padure si putin sos de ciocolata. Veti avea un mic dejun fabulos. ­čśë Sau cina! :))

friganele dulci

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. waw, ce friganele deosebite ­čśë

  2. ramo says:

    Si eu ii fac baietelului meu si ii plac foarte mult.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]