Aperitive / Retete culinare

Frigarui cu mamaliga

* ~150 g malai
* 500 ml apa
* sare
* 100 g telemea
* 50 g unt
* felii subtiri de bacon


Apa se pune la fiert cu putina sare. Cand da in clocot se adauga malaiul treptat, amestecand incontinuu. Se fierbe pana se ingroasa fara a fi insa prea tare. Se rastoarna pe o farfurie si asa fierbinte se amesteca impreuna cu untul si telemeaua rasa. Se rastoarna pe un platou uns cu unt, se niveleaza si se lasa sa se racoreasca.

Se taie cubulete, apoi fiecare cubulet se infasoara in cate o felie de bacon. Se insira pe cate un bat de frigaruie ce a fost tinut in apa.

Se pun pe gratarul incins si se rumenesc pe toate partile.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. wow Miha ce bune trebuie sa fie….week-end pacut!

  2. OOO foarte bun

  3. inedit!n-am mai vazut asa ceva…tare aspectuoase frigaruile!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]