Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies

Ca orice mama cu pitici la scoala ma confrunt adeseori cu problema pachetelului. Bine, pentru cele cateva ore petrecute la scoala, avand in vedere ca micul dejun este unul destul de consistent, nu le trebuie mare lucru, dar macar o banana, un fursec sau un biscuit tot trebuie sa le pun in ghiozdan. Si atunci am decis sa le fac eu acasa diverse fursecuri in loc de biscuitii de la magazin, foarte frumos ambalati 🙂

Din cantitatile de mai jos ies in jur de 45 de biscuiti, in functie de cat ii faceti de mari, indeajuns pentru cateva zile de scoala, timp in care o sa-i pastrati intr-o cutie cu capac 😉

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 400-450 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies:

Untul moale, lasat pentru o vreme la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare.

  • Crema de unt are tendinta sa se „taie”, dar daca veti adauga ouale in compozitie fara sa opriti mixerul dupa fiecare ou adaugat veti evita aceasta situatie.

Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

  • In functie de tipul de faina folosit o sa trebuiasca undeva in jurul a 400 g, daca mai e necesar mai adaugati atat cat sa obtineti o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.
  • Praful de copt il puteti inlocui cu 1 lingurita de bicarbonat, dar mie personal mi-a placut mai mult varianta cu praf de copt, chiar daca acestea din urma ies putin mai plate

La sfarsit incorporam ciocolata tocata cu cutitul.

Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Fursecuri cu ciocolata

Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe „talpa”.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Fursecuri cu ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

38 Comentarii

  1. ce bune sunt si la scoala, ca pachetel!

  2. nimic cumparat nu se poate compara cu gustul prajituricilor de casa

  3. Eu nu merg la scoala dar fursecuri din astea as servi zilnic!

  4. Mmmmm, tare bun! Sunt de accord cu cele de mai sus, cu o mica MARE exceptie : cum adica indeajuns pentru cateva zile?!?!?!!?!? La mancaciosii mei… 45 sunt numai buni de o gustare 🙂

    • :)))) Ai dreptate, nu m-am mai gandit si la gustarea de dupa pachetelul de la scoala

      • La mine e mai rau ca la o firma de detective. Am facut brownie cappuccino ieri si am aerisit in casa bine de tot. Intra piticii in casa : mami a facut ceva dulceeeee!!!!! Ufff, nici nu se intarise crema si glazura:(
        As putea totusi sa le coc la vecini, asa poate apuc si eu unul sau doua .
        O sa le inerc in weekend, sunt foarte simplu de facut 😀

  5. Tava este unsa cu ulei si apoi ai pus hartia de copt sau hartia de copt este unsa cu ulei/unt? Si daca da, de ce? 😀

  6. arata nemaipomenit ! la mine s-ar manca in maxim 2 ore 🙂

  7. andreea says:

    La ce temperatura?

  8. Maria 20 ani says:

    Sa stii ca te-am descoperit de ceva timp si chiar am avut curajul sa incerc cateva din retetele de dulce. In weekend am facut fursecurile care sunt chiar Foarte Bune. Mama era cam sceptica cand ii aratam ce vreau sa fac dar cand le-a vazut in cuptor era incantata si convinsa ca retetele chiar ies „ca la carte”. Felicitari

  9. Sunt foarte usor de facut si rapide. Noi nu avem copii inca, insa si pentru noi sunt niste delicii, niste momente de ragaz intr-o zi de munca nebuna, in care facem pauze rapide de masa, iar ceva dulce de casa ne incanta inimile. Parca mai cu drag ne intoarcem la indatoriri :))

  10. Multumesc pt reteta. Am notat-o si ma apuc de ea imediat ce ajunge sotul cu untul acasa. Am sa va scriu daca mi-au iesit si cum mi-au iesit. 🙂

  11. Am revenit.. am facut de 2 ori pana acum!! nu ma mai satur de ele. sunt nemaipomenite. am dat reteta si altor pers si au fost multumite!!:)

  12. super!arata bine =D

  13. narcisa says:

    buna ma bucurmult ca exista oameni care te pot ajuta cand vrei un dulce felicitarile mele draga mea am o intrebare ca eu locuiesc in grecia si am facut kookies dupe reteta greceasca nu am fost incantata deloc si meam propus sa caut in tara mea dar vreau o mica intrebare aici la greci se tine aluatul 3 ore la rece si apoi ai pui la copt mai pun aluatul la frigider sau ai coc direct astept repede rasp sa ma apuc de treaba?!!!!

    • Imi cer scuze, dar am lipsit de pe aici in aceste zile. Aluatul nu se pune la rece, se face imediat ce este gata 😉

  14. narcisa says:

    nu am mai avut rabdare si iam pus in cuptor in 20 min ai scot sper sa ati trimit multe pupicuri dupa ce ami dau copii raspuns cu un like ms mult si inca o data felicitari!!!

  15. Si eu am facut tot un fel de fursecuri din acestea, o reteta diferita un pic. Foarte bune!

  16. Tot ce este cu ciocolata este adorat de mine. Aceste fursecuri le-as consuma dimineata cu un ceai fierbinte sau cu o cafea calda inainte de a ma apuca de treaba.

  17. Lavinia says:

    Foarte bune si foarte usor de facut. Multumesc pentru reteta..:)

  18. Sunt foarte bune !!Am mai gătit din rețetele tale,iar toate au ieșit foarte bune . Felicitări pentru tot ceea ce faci.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]