Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu ciocolata

loading...

* 100 g faina
* 140 g amidon alimentar
* 1 lingurita praf de copt
* 100 g unt
* 100 g zahar
* 2 galbenusuri
* esenta de rom si vanilie

* Pentru umplutura:

* 100 g ciocolata amaruie
* 150 ml frisca lichida
* Pentru decor:
* nuca macinata

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul, praful de opt si un praf de sare. Se framanta un aluat nelipicios de consistenta plastilinei.

Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime, in numar par. Se taie cerculete cu forma. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata dezlipim cerculetele de pe masa si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mic, pana incep sa se aureasca pe margini. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece,pana incepe sa se ingroase. Dupa ce s-a racit mixam la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa.

Dupa ce fursecurile s-au racit se lipesc 2 cate 2, se ung si marginile, apoi se tavalesc prin nuca macinata.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ahaaa, te-am prins! Ai inceput cu „cadourile” pentru Mosu. Arata deosebite! o seara placuta! Cami

  2. bune rau si aratoaaaaase!

  3. HArnicuta furnicuta, te asteapta un premiu deosebit pentru o persoana deosebita ca tine! Sarbatori fericite! Cami

  4. cami, incet incet incep sa ma pregatesc de impresionat Mosul. :))

    Te pup! Si multumesc de premiu, imediat vin sa-l iau.

  5. Multumesc Alison. Te pup!

  6. Ce varianta ingenioasa la alfajores, Miha! Ma gandeam cu parere de rau la ele ca nu mai am am lapte condensat, asa ca merci mult pt idee!

  7. Wow ce bine arata ! Superbe fotografii ca intotdeauna !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :)))) Ocazia ideala de a pune in practica ideea […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Nu stiu de unde si pana unde, dar circula vorba cum ca Mosului ii plac fursecurile 🙂 Asa se face ca majoritatea dintre noi cautam retete de fursecuri numa’ bune de impresionat (Mos, parinti, soacre sau musafiri :)))) ) Eu va vin in ajutor cu o reteta de paleuri cu […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Am profitat de aniversarile copiilor si am facut aceste cornulete cu rahat. Mi-au placut intotdeauna pe oriunde si pe la oricine am mancat, dar reteta n-am capatat niciodata. M-am apucat sa caut pe net, dar atat de multe variante am gasit, incat pana la urma m-am incumetat sa le fac […]