Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu glazura de lamaie

loading...
Fursecuri cu glazura de lamaie

* 1 ou
* 150 g unt
* 100 g zahar
* 100 g ciocolata alba
* esenta de vanilie
* 1 lingurita praf de copt
* 250 g faina

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se da la rece pentru minim 1 ora, timp in care aluatul se va intari considerabil.

Pe masa usor infainata intindem aluatul in foaie subtire de cca jumatate de cm, apoi taiem in formele dorite.

Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt

si se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margini.

* Pentru glazura:

* zeama de lamaie
* 100 g zahar pudra

Punem zaharul intr-un castron, apoi incepem sa punem zeama de lamaie amestecand continuu. Punem zeama pana aducem glazura la consistenta dorita.

Zaharul pentru glazura ar fi indicat sa fie din cel „de cumparat”, iese glazura mai fina, dar merge si cu cel de acasa rasnit foarte fin.

Fursecurile coapte si racite se trec prin glazura, apoi se pun pe un gratar sa se usuce.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ce frumusele

  2. Nu credem pana nu gustam!!!

  3. Pingback: Reteta: Fursecuri fragede cu glazura de lamaie | PonturiBune.ro

  4. isabela says:

    o reteta foarte buna testata si apreciata!Bravo!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]