Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri simple

loading...
Fursecuri simple

* 1 ou
* 100 g zahar
* 100 g unt
* esenta de vanilie
* 1 lingurita praf de copt
* 220 g faina


Oul se bate bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare.

Untul se topeste si se toarna peste ou, mixand usor. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si cu ajutorul unei linguri omogenizam. Vom obtine un aluat moale, dar care dupa ce va sta la frigider minim jumatate de ora se va intari considerabil.

Rupem bucatele din aluat si formam bilute, pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, in jur de 10 minute, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se pudreaza cu zahar sau se spriteaza cu ciocolata, dupa preferinta.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Esta receta me ha llamado mucho la atención, me lo voy a copiar. Gracias y saludos

  2. simple si bune 😀

    cand ai timp sa faci atatea? 😛 😀

  3. vai ce bine arata!trebuie sa fie tare gustoase si pufoase fursecurile tale!pupici!

  4. felicitari, ai super retete!

  5. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  6. Diamond, ma bucur ca-ti plac!
    Cat despre timp…hmmm…vreau nu vreau…imi fac. :))
    Pup!

  7. Pupici Gabriela si ma bucur mult ca-ti plac fursecurile! 😉

  8. Andreea, multumesc! Ma bucur si sper sa mai revii. Pupici!

  9. cristina says:

    Am facut de dimineata aceste fursecuri, sunt foarte bune, dar parca mi se par prea dulci, bine eu i-am glazurat cu ciocolata alba si sa tinem cont ca si aceasta este dulce, iar in cuptor a trebuit sa ai tin mai mult de 10 min, mi se pareau necopti la acest timp, poate si avem cumptoare diferite. Oricum sunt f buni, multumim pentru retete.
    O zi superba.. la mine ploua.

  10. Cristina, depinde de cuptor. De asta am si specificat…”pana incep sa se aureasca pe margini”. 10 minute in cu aproximatie. 😉
    Fursecurile sunt moi cand le scoatem din cuptor, se mai intaresc dupa ce se racesc.
    Si la noi e innorat. Macar sa avem o zi superba din alte puncte de vedere. 🙂

  11. Alex says:

    Pus si simplu Delicioase nu stiu cum de ti-a venit ideea asta dar nu am cuvinte sa iti multumesc …:P le recomand cu caldura

  12. Si eu multumesc de aprecieri! :*

  13. ioana says:

    va rog ajutati-ma….oare de ce nu mi se intareste???????

  14. ioana says:

    va rog sa ma ajutati….nu stiu de ce nu mi se intareste aluatul???????????

  15. Ioana, cat timp a sta la frigider? Trebuie sa obtii un aluat care sa poata fi modelat, nu foarte tare.

  16. diana says:

    Tocmai ce le-am scos din cuptor! Nu am mai avut rabdare cu nici o glazura, miros grozav Si sint delicioase. Reteta e rapida, instructiunile clare, le-am preparat rapid iar timpul de coacere e acolo

  17. georgiana says:

    O reteta ideala! Recunosc! Am adaugat esenta de trandafiri iar rezultatul a fost … mmm!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :)))) Ocazia ideala de a pune in practica ideea […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Nu stiu de unde si pana unde, dar circula vorba cum ca Mosului ii plac fursecurile 🙂 Asa se face ca majoritatea dintre noi cautam retete de fursecuri numa’ bune de impresionat (Mos, parinti, soacre sau musafiri :)))) ) Eu va vin in ajutor cu o reteta de paleuri cu […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Am profitat de aniversarile copiilor si am facut aceste cornulete cu rahat. Mi-au placut intotdeauna pe oriunde si pe la oricine am mancat, dar reteta n-am capatat niciodata. M-am apucat sa caut pe net, dar atat de multe variante am gasit, incat pana la urma m-am incumetat sa le fac […]