Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri simple

loading...
Fursecuri simple

* 1 ou
* 100 g zahar
* 100 g unt
* esenta de vanilie
* 1 lingurita praf de copt
* 220 g faina


Oul se bate bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare.

Untul se topeste si se toarna peste ou, mixand usor. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si cu ajutorul unei linguri omogenizam. Vom obtine un aluat moale, dar care dupa ce va sta la frigider minim jumatate de ora se va intari considerabil.

Rupem bucatele din aluat si formam bilute, pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, in jur de 10 minute, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se pudreaza cu zahar sau se spriteaza cu ciocolata, dupa preferinta.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Esta receta me ha llamado mucho la atención, me lo voy a copiar. Gracias y saludos

  2. simple si bune 😀

    cand ai timp sa faci atatea? 😛 😀

  3. vai ce bine arata!trebuie sa fie tare gustoase si pufoase fursecurile tale!pupici!

  4. felicitari, ai super retete!

  5. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  6. Diamond, ma bucur ca-ti plac!
    Cat despre timp…hmmm…vreau nu vreau…imi fac. :))
    Pup!

  7. Pupici Gabriela si ma bucur mult ca-ti plac fursecurile! 😉

  8. Andreea, multumesc! Ma bucur si sper sa mai revii. Pupici!

  9. cristina says:

    Am facut de dimineata aceste fursecuri, sunt foarte bune, dar parca mi se par prea dulci, bine eu i-am glazurat cu ciocolata alba si sa tinem cont ca si aceasta este dulce, iar in cuptor a trebuit sa ai tin mai mult de 10 min, mi se pareau necopti la acest timp, poate si avem cumptoare diferite. Oricum sunt f buni, multumim pentru retete.
    O zi superba.. la mine ploua.

  10. Cristina, depinde de cuptor. De asta am si specificat…”pana incep sa se aureasca pe margini”. 10 minute in cu aproximatie. 😉
    Fursecurile sunt moi cand le scoatem din cuptor, se mai intaresc dupa ce se racesc.
    Si la noi e innorat. Macar sa avem o zi superba din alte puncte de vedere. 🙂

  11. Alex says:

    Pus si simplu Delicioase nu stiu cum de ti-a venit ideea asta dar nu am cuvinte sa iti multumesc …:P le recomand cu caldura

  12. Si eu multumesc de aprecieri! :*

  13. ioana says:

    va rog ajutati-ma….oare de ce nu mi se intareste???????

  14. ioana says:

    va rog sa ma ajutati….nu stiu de ce nu mi se intareste aluatul???????????

  15. Ioana, cat timp a sta la frigider? Trebuie sa obtii un aluat care sa poata fi modelat, nu foarte tare.

  16. diana says:

    Tocmai ce le-am scos din cuptor! Nu am mai avut rabdare cu nici o glazura, miros grozav Si sint delicioase. Reteta e rapida, instructiunile clare, le-am preparat rapid iar timpul de coacere e acolo

  17. georgiana says:

    O reteta ideala! Recunosc! Am adaugat esenta de trandafiri iar rezultatul a fost … mmm!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]