Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri

Aceste fursecuri sunt excelente pentru lapticul copiilor sau pentru cafeaua parintilor de duminica dimineata :)) Se fac foarte repede si nu e nimic complicat…

Fursecuri simple

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina pentru prajituri
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Fursecuri:

Untul il topim partial, apoi il mixam pana se incheaga din nou si devine ca o crema. Adaugam zaharul si esenta de vanile si mixam pana zaharul se topeste si crema devine spumoasa. Punem si oul si mixam bine-bine pana la incorporarea completa. Turnam apoi faina si amestecam cu o lingura.

Aluatul obtinut il punem intr-un posh si spritam gramajoare mici de aluat, la distanta unele de altele.

Cum se fac fursecurile cu unt

Dam la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute, pana incep marginile sa se rumeneasca. Cel mai simplu este sa verificati „talpa” fursecului, daca s-a rumenit sunt gata. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Se servesc simpli sau ornati cu ciocolata topita. Noi am preferat varianta simpla.

Fursecuri simple cu unt

Fursecuri

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Preciosas y deliciosas esta receta.

    Saludos

  2. Foarte frumuseli

  3. Super interesanta ideea de prezentare !

  4. sunt convinsa ca au o textura foarte placuta si o aromaaaaa yummy.eu sunt anti-talnt cu posh-ul in mana cred ca mai degraba le-as planja cu lingurita pe hartie de copt.pupic si o duminica minunata

  5. foarte bine arata!! pupici

  6. Vreau!Scurt!

  7. Niste fursecuri minunate si o prezentare de nota 1000!

  8. Sunt tare dragalase!

  9. Yummy!!!…Grozavi!!!

  10. Simple si delicioase!pupici!

  11. Miha, ca de obicei, bunataturi prezentate minunat! 🙂 ar merge una chiar acum, poate chiar 2 lipite cu gem intre ele? 🙂

  12. Eheheeee…ce bune ar fi cu ceva gem. Poate si ceva ciocolata. :)) Poate si ceva caramel.. :)))

  13. Multumesc tuturor de aprecieri!Va imbratisez cu drag! :*

  14. Anonymous says:

    le-am facut si eu multumesc de reteta…..Sint foarte delicioase,dar cred ca eu le -am lasat prea mult afara…caci s-au intins…

  15. Da, trebuie bagate imediat la cuptor. Sau poate mai trebuia putina faina.

    Daca au fost bune si v-au placut nu pot decat a ma bucur! 🙂

  16. Anonymous says:

    i-am ars,pacat…

  17. Imi pare rau…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]