Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Galuste de cartofi in sos de rosii

Din partea mea, poa’ sa dispara toate retetele culinare cu carne :))) dar daca ii intrebi pe ai mei s-ar putea sa-ti raspunda ca asta ar fi o mare problema 😀 Chiar daca sunt ei mari amatori de carne, carnivori cum ar veni, accepta fara prea mari rugaminti si mancare fara carne si incerc sa le-o ofer o data la 2-3 zile.

Dupa succesul pe care l-am avut cu gnocchi de cartofi, m-am gandit sa le fac o reeditare, de data aceasta sub forma de galuste, combinate cu un sos bun si aromat.

Galuste de cartofi in sos aromat de rosii

Ingrediente

  • 3-4 cartofi medii
  • 1 lingura unt
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 conserva rosii in suc
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • putin parmezan pentru presarat deasupra

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii:

Galuste:

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, oul, cascavalul ras, faina si grisul. Trebuie sa avem un aluat usor lipicios, dar care poate fi modelat. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Punem apa cu sare la fiert intr-o cratita. Intre timp preparam sosul de rosii.

Ceapa, ardeiul si morcovul tocate marunt se calesc usor in putin ulei. Cand s-au inmuiat punem rosiile din conserva (le-am mixat la robot mai intai) si putina apa. Lasam la fiert la foc mic pana legumele sunt bine fierte. La sfarsit punem usturoiul pisat, fulgi de ardei iute, sare si piper dupa gust.

Modelam galustele, cam de marimea unei mingi de ping-pong si le punem la fiert. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Se scot cu o spumiera si se pun in tigaia cu sos de rosii. Amestecam usor, asftel incat sa le acoperim bine cu sos, presaram cu putin parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Pofta buna! 😉

Galuste de cartofi in sos aromat

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Diana says:

    Interesant … chiar vreau sa incerc , mie sigur imi va placea , dar jumatatii … 🙁

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]

Cartofi noi cu sos de smantana

Cartofi noi cu sos de smantana

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana: Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate. Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina […]