Gauffre / Retete de prajituri

Gauffre cu mere in caramel

loading...

* Pentru gauffre:

* 2 oua
* 100 g zahar
* 150 g iaurt
* 50 ml lapte
* 3 linguri unt topit
* 1 lingurita praf de copt
* faina cat cuprinde, sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare „foaie” in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

* Pentru sosul caramel:

* 1 mar mare
* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida

Marul se curata si se taie cubulete.
Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor.

Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Merele caramel se repartizeaza intre foile de gauffre si se servesc imediat cu inghetata.

Sunt tare bune. Daca o sa le faceti o sa-mi dati dreptate. ­čśë

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Mai, dar tu te schimbi in fiecare saptamana!

  2. Azi chiar n-a fost cu intentie. Am apasat niste „botoane” care nu trebuiau apasate. :))) Si inca mai caut sablonul ala care sa se incarce ca vantul. :))

  3. Wooow! Tare faza! Inseamna ca nu numai eu am reusit asemenea performante. In prima zi, in care am ramas singura cu „copilu” (hi,hi!), am reusit sa sterg multele retete si comentariile toate! Comentariile duse au fost!
    Cautari rodnice, iti doresc!

  4. tes gauffre aux pommes camarel ├ža doit ├¬tre un d├ęlice j’aime beaucoup

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Gauffre cu branza de vaci

Gauffre cu branza de vaci

Gauffre cu branza de vaci * 250 g branza de vaci * 100 ml frisca lichida * 150 g zahar * 50 ml lapte * 2 oua * esenta de vanilie * ~ 2 cani faina * 1 lingurita praf de copt Branza se mixeaza impreuna cu frisca si laptele, […]

Gauffre cu cascaval

Gauffre cu cascaval

* 100 g unt * 2 oua * 1/4 lingurita sare * 1/4 lingurita praf de copt * 100 g faina * 75 ml apa * 2 linguri cascaval ras Ouale se bat bine cu sare. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Adaugam si apa calduta, apoi faina amestecata […]

Gauffre cu caramel si banane

Gauffre cu caramel si banane

Cu gandul la clatitele Oanei am facut acest desert. Dar tot mi-a fost lene sa coc clatite, asa ca am apelat la aparatul special. :)) Avem nevoie de: * 2 oua * 100 g zahar * 125 g iaurt * 3 linguri unt topit * 150 g faina * 1 […]

Gauffre cu caramel

Gauffre cu caramel

Gauffre cu caramel Avem nevoie de: * 2 oua * 100 g zahar * 125 g iaurt * 3 linguri unt topit * 150 g faina * 1 lingurita praf de copt * Pentru decor: * 1 baton ciocolata Mars * 3 linguri frisca lichida Zaharul il caramelizam si il […]