Dulceata/Gem / Dulciuri

Gem de citrice

loading...

(la masina de paine)

Gem de citrice

Avem nevoie de:
3 mandarine
2 portocale
1/2 lamaie
1 cana si jumatate de zahar

Toate aceste fructe le-am pus in robot si le-am mixat bine.

Apoi am pus totul in cuva de la masina de paine,adaugand si zaharul.

Am selectat programul special si gata! ­čÖé
Dupa o ora si 20 de minute cat e acest program,mie mi s-a parut cam prea lichida,asa ca am mai pus o data.
Mi-a iesit 1 borcan (de 300g) si jumatate de gem.Se pastreaza foarte bine la frigider.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. arata tare bine ,cred ca are o aroma superba!

  2. E foarte bun! Sunt incantata de rezultat! ­čÖé

  3. Foarte bun este gemul de citrice. Am facut asa cum ai spus si mi-a iesit minunat. Dar nu la masina de paine (n-am), pe aragaz. Mi-a luat mai putin timp sa-l fierb, cred ca o jumatate de ora.

  4. pe aragaz se face mai repede, asa e. Dar mie mi-a fost lene sa stau langa el sa-l pazesc. :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Mod de preparare Dulceata de ardei iute: Ardeii se taie pe lungime si se curata de nervuri si seminte. Pentru aceasta operatiune folositi manusi chirurgicale, altfel s-ar putea sa va cam usture mainile Se pun apoi in vasul robotului de bucatarie si se toaca marunt. Zaharul si otetul se pun […]

Gem de piersici

Gem de piersici

Mod de preparare Gem de piersici: Se aleg piersici moi, bine coapte. Se spala si se curata de coaja. Se taie bucati astfel incat sa se poata elimina samburele. Se pun intr-o cratita, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar. Se da la frigider pentru cateva […]

Gem de caise

Gem de caise

Mod de preparare Gem de caise: Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se […]

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Mod de preparare Dulceata de zmeura: Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand […]