Dulceata/Gem / Dulciuri

Gem de citrice

loading...

(la masina de paine)

Gem de citrice

Avem nevoie de:
3 mandarine
2 portocale
1/2 lamaie
1 cana si jumatate de zahar

Toate aceste fructe le-am pus in robot si le-am mixat bine.

Apoi am pus totul in cuva de la masina de paine,adaugand si zaharul.

Am selectat programul special si gata! ­čÖé
Dupa o ora si 20 de minute cat e acest program,mie mi s-a parut cam prea lichida,asa ca am mai pus o data.
Mi-a iesit 1 borcan (de 300g) si jumatate de gem.Se pastreaza foarte bine la frigider.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. arata tare bine ,cred ca are o aroma superba!

  2. E foarte bun! Sunt incantata de rezultat! ­čÖé

  3. Foarte bun este gemul de citrice. Am facut asa cum ai spus si mi-a iesit minunat. Dar nu la masina de paine (n-am), pe aragaz. Mi-a luat mai putin timp sa-l fierb, cred ca o jumatate de ora.

  4. pe aragaz se face mai repede, asa e. Dar mie mi-a fost lene sa stau langa el sa-l pazesc. :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Mod de preparare Dulceata de ardei iute: Ardeii se taie pe lungime si se curata de nervuri si seminte. Pentru aceasta operatiune folositi manusi chirurgicale, altfel s-ar putea sa va cam usture mainile Se pun apoi in vasul robotului de bucatarie si se toaca marunt. Zaharul si otetul se pun […]

Gem de piersici

Gem de piersici

Mod de preparare Gem de piersici: Se aleg piersici moi, bine coapte. Se spala si se curata de coaja. Se taie bucati astfel incat sa se poata elimina samburele. Se pun intr-o cratita, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar. Se da la frigider pentru cateva […]

Gem de caise

Gem de caise

Daca tot am intrat in febra gemurilor si dulceturilor, nu puteam sa ratez sa prepar si acest minunat gem de caise. Cu gustul sau usor acrisor e ideal pentru micul dejun sau pentru prepararea unor prajituri de casa sau tarte delicioase. Eu una abia astept sa fac o reeditare la […]

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Mod de preparare Dulceata de zmeura: Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand […]