Gem de piersici

Familia mea nu e mare amatoare de gem sau dulceata, astfel ca foarte rar se intampla sa le fac si atunci in portii mici, nicidecum de pastrat peste iarna. Asa s-a intamplat si cu acest gem de piersici, am facut putin atat cat sa mancam cateva zile la micul dejun si sa pun in aplicare o reteta de tort ce am sa v-o arat cat de curand! 😉

Gem de piersici

Gem de piersici la micul dejun

Ingrediente

  • 1 kg piersici
  • 500 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
loading...

Mod de preparare Gem de piersici:

Se aleg piersici moi, bine coapte. Se spala si se curata de coaja. Se taie bucati astfel incat sa se poata elimina samburele. Se pun intr-o cratita, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar. Se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se paseaza bine cu blenderul vertical, apoi se pune cratita pe foc mic si se fierbe gemul pana ajunge la consistenta dorita. Se verifica punand putin gem pe o farfurioara rece.

Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fundul cratitei si pentru a evita astfel afumarea gemului. Din cand in cand se aduna si spuma ce se formeaza.

La sfasit gemul se poate aroma cu esenta de vanilie sau esenta de migdale, eu am preferat sa-l las ca atare.

In cazul in care preparati gemul de piersici pentru iarna, il turnati fierbinte in borcane, se capseaza, se rastoarna borcanele cu capacul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.

Pofta buna! 😉

Gem de piersici

Gem de piersici

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

    1. Din cate stiu marmelada este fiarta pana se intareste si dupa racire poate fi taiata cu cutitul. Gemul se face din fructe sfaramate (pasate in cazul de fata, pentru a fi foarte fina) si se fierbe pana pasta este groasa, dar fluida.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *