Dulceata/Gem

Gem de piersici

Familia mea nu e mare amatoare de gem sau dulceata, astfel ca foarte rar se intampla sa le fac si atunci in portii mici, nicidecum de pastrat peste iarna. Asa s-a intamplat si cu acest gem de piersici, am facut putin atat cat sa mancam cateva zile la micul dejun si sa pun in aplicare o reteta de tort ce am sa v-o arat cat de curand! ­čśë

Gem de piersici

Gem de piersici la micul dejun

Ingrediente

  • 1 kg piersici
  • 500 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
loading...

Mod de preparare Gem de piersici:

Se aleg piersici moi, bine coapte. Se spala si se curata de coaja. Se taie bucati astfel incat sa se poata elimina samburele. Se pun intr-o cratita, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar. Se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se paseaza bine cu blenderul vertical, apoi se pune cratita pe foc mic si se fierbe gemul pana ajunge la consistenta dorita. Se verifica punand putin gem pe o farfurioara rece.

Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fundul cratitei si pentru a evita astfel afumarea gemului. Din cand in cand se aduna si spuma ce se formeaza.

La sfasit gemul se poate aroma cu esenta de vanilie sau esenta de migdale, eu am preferat sa-l las ca atare.

In cazul in care preparati gemul de piersici pentru iarna, il turnati fierbinte in borcane, se capseaza, se rastoarna borcanele cu capacul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.

Pofta buna! ­čśë

Gem de piersici

Gem de piersici

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Mie imi pare o marmelada de piersici….nici macar gem.De ce trebuiesc pasate?

    • Din cate stiu marmelada este fiarta pana se intareste si dupa racire poate fi taiata cu cutitul. Gemul se face din fructe sfaramate (pasate in cazul de fata, pentru a fi foarte fina) si se fierbe pana pasta este groasa, dar fluida.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Mod de preparare Dulceata de ardei iute: Ardeii se taie pe lungime si se curata de nervuri si seminte. Pentru aceasta operatiune folositi manusi chirurgicale, altfel s-ar putea sa va cam usture mainile Se pun apoi in vasul robotului de bucatarie si se toaca marunt. Zaharul si otetul se pun […]

Gem de caise

Gem de caise

Daca tot am intrat in febra gemurilor si dulceturilor, nu puteam sa ratez sa prepar si acest minunat gem de caise. Cu gustul sau usor acrisor e ideal pentru micul dejun sau pentru prepararea unor prajituri de casa sau tarte delicioase. Eu una abia astept sa fac o reeditare la […]

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Mod de preparare Dulceata de zmeura: Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand […]

Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

Mod de preparare Dulceata de cirese amare: La fel ca si la dulceata de cirese nu am folosit mult zahar, una pentru ca am facut-o pentru consum imediat si a doua mi se pare ca iese extrem de dulce. Punem ciresele fara samburi intr-o cratita cu fundul gros, apoi le […]