Aluat dulce

Gogosi cu gem de citrice

loading...

Avem nevoie de:

300 g faina
100 ml lapte
50 g unt
2 linguri zahar
1 lingurita drojdie uscata
1 ou + 2 galbenusuri
esenta de vanilie
150 g gem de citrice

Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire.

L-am lasat mai mult la dospit,cat am fost la plimbare cu domnisoara mica. Cand ne-am intors acasa aluatul arata asa…:)

Aluatul l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele.

Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat,in asa fel incat sa „prind” gramajoara de gem la mijloc.

Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa,apoi le-am prajit in ulei bine incins.
Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.

Restul de aluat l-am adunat si framantat putin,am intins o alta foaie si am decupat cerculete,care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi. :))

Si o sectiune plina cu gem…:)

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. cred ca-s delicioase,ca arata super!si gemul la fel,eu inca nu am facut asa ceva la masina…nu uita sa treci sa iei premii de la mine!

  2. Alison,nici eu n-am mai facut pana acum.De fapt,n-am facut niciodata dulceata sau gem. 😀 Dar de acu sigur voi mai face. 🙂

    Uite acu trec sa iau premiul…ca peste zi cine stie ce mai am de facut si nu mai apuc!?!

    Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]