Aluat dulce / Retete de prajituri

Gogosi cu iaurt si ciocolata

Reteta Gogosi cu iaurt si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru gogosi:
  • * 100 ml lapte
  • * 350 g iaurt
  • * 2 oua
  • * 50 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 10 g drojdie uscata
  • * ~800 g faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru umplutura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Gogosi cu iaurt si ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul.

Drojdia o dizolvam in laptele caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masini de paine, apoi adaugam amestecul de oua, apoi drojdia dizolvata in lapte. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe una din foi punem cate o lingurita de ciocolata, din loc in loc, apoi acoperim cu cealalta foaie. Taiem cu o forma rotunda de biscuiti in asa fel incat sa prindem gramajoara de ciocolata in mijloc.

Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar. Se servesc calde.

Gogosi cu iaurt

RETETA IN IMAGINI

Dulciuri fel de fel

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. ce bunatete, minunat

  2. wauuuu,ce pofta mi-ai facut….usor de facut si nemaipomenit de bune

  3. Fara masina de paine, cum facem?

  4. Multumesc Bianca!

  5. Yaya…is bune bune. Neaparat sa le incerci. 😉

  6. Mami, procedeul e acelasi doar ca framanti cu mana, apoi lasi la dospit, acoperit, la loc caldut. 🙂

  7. Mai am o problema care ma framanta de cand am inceput sa aplic retetele tale. De care ciocolata amaruie folosesti si aici si la prajituri? Eu am facut si cu Poiana si cu Novatini si am diferenta maaare. Am dreptate?

  8. Arata senzational!!Uitate-te la ele..asa rotunjoare,parca astepta sa fie mancate!

  9. Realmente se ven deliciosos. Que receta más interesante. Me la apunto. Un saludo

  10. Mami, de obicei iau Kandia. sau primola, depinde de care gasesc. Novatini n-am folosit niciodata, nu stiu cum e.

  11. Kitti, au iesit atat de rotunjoare de se rostogoleau in ceaun la prajit, de pe-o parte pe alta. :)))

  12. BUNEEE RAU…ADOR ALUATURILE DULCI, CHIAR SI NECOAPTE:)))

  13. Miha draga, nu am mai blogarit de ceva vreme si acum intru si vad bunatate de gogosi…. miam, ce faine!
    Maine le incerc si eu pentu Davidu meu, ca tare mult ii plac.
    Hai te pup si multam de asa reteta!

  14. Asta da!!!!!Trebuie sa fac si eu ca…..prea mare pofta mi-ai facut!!!
    Noapte buna!!!

  15. Buna mea imi facea gogosi…ce amintiri mi-ai rascolit. Se lega cu baticul „dinapoia” si stiam de la distanta cu ce s-a indeletnicit…
    ohhhhhhhhhhh………

  16. Just me…daaa…si eu mai fur cate o bucatica de aluat crud. :)))

  17. Gabi, multumesc tare mult draga mea de aprecieri, iar faptul ca vrei sa faci gogosile pentru Davidul mic si scump, ma umple de bucurie.
    Sper din inima sa va fi placut. 🙂

  18. Judy, spor la treaba si la papat. 🙂

  19. Rodica, frumoase amintiri…:)

  20. ce gogoase buneeeeeee

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]