Aluat dulce / Retete de prajituri

Gogosi cu iaurt si ciocolata

Reteta Gogosi cu iaurt si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru gogosi:
  • * 100 ml lapte
  • * 350 g iaurt
  • * 2 oua
  • * 50 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 10 g drojdie uscata
  • * ~800 g faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru umplutura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Gogosi cu iaurt si ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul.

Drojdia o dizolvam in laptele caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masini de paine, apoi adaugam amestecul de oua, apoi drojdia dizolvata in lapte. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe una din foi punem cate o lingurita de ciocolata, din loc in loc, apoi acoperim cu cealalta foaie. Taiem cu o forma rotunda de biscuiti in asa fel incat sa prindem gramajoara de ciocolata in mijloc.

Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar. Se servesc calde.

Gogosi cu iaurt

RETETA IN IMAGINI

Dulciuri fel de fel

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. ce bunatete, minunat

  2. wauuuu,ce pofta mi-ai facut….usor de facut si nemaipomenit de bune

  3. Fara masina de paine, cum facem?

  4. Multumesc Bianca!

  5. Yaya…is bune bune. Neaparat sa le incerci. 😉

  6. Mami, procedeul e acelasi doar ca framanti cu mana, apoi lasi la dospit, acoperit, la loc caldut. 🙂

  7. Mai am o problema care ma framanta de cand am inceput sa aplic retetele tale. De care ciocolata amaruie folosesti si aici si la prajituri? Eu am facut si cu Poiana si cu Novatini si am diferenta maaare. Am dreptate?

  8. Arata senzational!!Uitate-te la ele..asa rotunjoare,parca astepta sa fie mancate!

  9. Realmente se ven deliciosos. Que receta más interesante. Me la apunto. Un saludo

  10. Mami, de obicei iau Kandia. sau primola, depinde de care gasesc. Novatini n-am folosit niciodata, nu stiu cum e.

  11. Kitti, au iesit atat de rotunjoare de se rostogoleau in ceaun la prajit, de pe-o parte pe alta. :)))

  12. BUNEEE RAU…ADOR ALUATURILE DULCI, CHIAR SI NECOAPTE:)))

  13. Miha draga, nu am mai blogarit de ceva vreme si acum intru si vad bunatate de gogosi…. miam, ce faine!
    Maine le incerc si eu pentu Davidu meu, ca tare mult ii plac.
    Hai te pup si multam de asa reteta!

  14. Asta da!!!!!Trebuie sa fac si eu ca…..prea mare pofta mi-ai facut!!!
    Noapte buna!!!

  15. Buna mea imi facea gogosi…ce amintiri mi-ai rascolit. Se lega cu baticul „dinapoia” si stiam de la distanta cu ce s-a indeletnicit…
    ohhhhhhhhhhh………

  16. Just me…daaa…si eu mai fur cate o bucatica de aluat crud. :)))

  17. Gabi, multumesc tare mult draga mea de aprecieri, iar faptul ca vrei sa faci gogosile pentru Davidul mic si scump, ma umple de bucurie.
    Sper din inima sa va fi placut. 🙂

  18. Judy, spor la treaba si la papat. 🙂

  19. Rodica, frumoase amintiri…:)

  20. ce gogoase buneeeeeee

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]