Aluat dulce

Gogosi cu mere

loading...

* 120 ml lapte caldut
* 2 oua
* 1 lingura ulei
* 50 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 1 cutie crema de unt Milli
* 2 lingurite drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 550 g faina

* Pentru umplutura:

* 2 mere
* 2 lingurite scortisoara
* 2 linguri zahar

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se presara cu zahar si scortisoara.

Aluatul este cel ce-l pregatesc de obicei la gogosi.

L-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime, iar peste foaie se repartizeaza uniform cubuletele de mere.

Se ruleaza cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii de cca 2 cm.

Se mai lasa putin pe masa la crescut, apoi se pun la prajit in baie de ulei.

Se prajesc pe ambele parti, se scot pe prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar din abundenta.

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Vai Miha ce bunatate ai facut tu acolo….musai trebuie incercata…O duminica placuta iti doresc!

  2. O trimit pe nor’ta la tine, ca faci prea multe bunatati. Gogoselele astea arata mincabile rau…

  3. gogosi cu mere n-am facut niciodata dar m-ai convins.arata super bine.pupici

  4. Eu am facut gogosi cu mere, dar niciodata atat de aratoase..yamm..

  5. Daca vin la tine maine mai ai vreo gogsica si pentru mine? Pleeeaaase?

  6. arata grozav si imi inchipui ce bune trebuie sa fie

  7. Mortaleeeeee! Mi-ai facut o pofta, yamii, pupici.

  8. Ce ideie grozava!
    Nu am vazut niciodata gogosi, asa aratoase!
    Cu permisul tau imi iau notite!
    Iti doresc o saptamana buna!

  9. cu mere,ce idee minunata!

  10. Foarte faine au iesit Miha. Sper ca v-au placut. Te pup

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]