Aluat dulce

Gogosi din aluat oparit

Reteta Gogosi din aluat oparit

Gogosi rapide

Gogosi simple si rapide

Ingrediente

  • * 125 ml apa
  • * 125 ml lapte
  • * 50 g unt
  • * 1 lingura zahar
  • * 3 oua
  • * esenta de vanilie
  • * 150 g faina
loading...

Mod de preparare Gogosi din aluat oparit:

Apa, laptele si untul se pun la fiert, impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase, pana incepe sa se dezlipeasca de pe peretii vasului.

Se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de vanilie si ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Se cate o lingurita din aluat si se pune in uleiul foarte bine incins. Se prajesc la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se pudreaza cu zahar.

Gogosi pripite

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Miho, vezi ca astazi vin la vizita saptmanala! Ai grija sa-mi pastrezi si mie o gogosica . Chiar mi-ai facut pofta!

  2. Foarte frumoase au iesit,salivez de dimineata.

  3. Mmm, pufoase si umede in interior, o bunatate!

  4. Buna urmaresc blogul tau de ceva vreme te-ar interesa un link exchange cu blogul meu http://blog-feminin.blogspot.com/?
    super tare blogul tau o gramada de retete interesante

  5. Multumesc Dulcik!

    Trimite-mi link-ul. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]