Aluat dulce / Retete de prajituri

Gogosi la cuptor

loading...

* ~500 g faina
* 100 g zahar
* 50 g unt
* 10 g drojdie uscata
* 2 oua
* 250 ml lapte
* sare
* esenta de vanilie

Facem o maia din 100 g faina, drojdie si 1 lingura de zahar dizolvate in 75 ml lapte caldut.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam ouale, restul de zahar, untul topit, uleiul si vanilia, laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Cu mainile unse cu putin ulei rupem bucatele din aluat si formam bilute, pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc usor deasupra.

Cat sunt calde se ung cu putina miere si se presara cu bilute colorate pentru decor.

Aceasta este o varianta light de gogosi, nu sunt ca si gogosile pe care le stim, dar sunt bune in perioada de regim si poftele nu-ti dau pace. :))

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Am facuto si eu si sint foarte bune. Gustos

  2. Miha… arata bine… si e o varianta pt cine vrea sa nu manance prajeli..

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]