Aluat dulce

Gogosi spiralate

loading...

Avem nevoie de:

120 ml lapte
100 ml apa
125 g unt
un varf cutit sare
1 lingura zahar
150 g faina
4 oua

Amestecam apa cu laptele si punem la fiert impreuna cu untul,sarea si zaharul.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Punem aluatul intr-un sprit si modelam spiralele direct in uleiul bine incins,incepanad din centru si invartind de jur imprejur pana obtinem diametrul dorit.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant,sa se scurga excesul de grasime.

Se servesc cu zahar pudra si scortisoara.

Sau poate doriti cu o inghetata? ­čÖé

Sursa

loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. foarte simplu si frumos! ce textura au? sunt goale pe interior ca si eclerele?

  2. Pentru o pofticioasa mica (eu), as vrea sa sa gust o gogosica mareee…

  3. Mihaaaaaaaaaa, astea erau bucuria copilarie mele,imi face bunicuta mea (Dumnzeu sa o odihneasca in pace) cu zimat (asa se zice in banat la scortisoara) si zahar praf, vai,vai,insa avea un spritz special cu care le facea si apoi le prajea in ulei,si mai ceva, cred ca la noi in Banat se pun si crumpi in alat, tiii da bune is,nu am mai mancat de secole, te tzuc moldoveanco!

  4. Ellis,nu sunt goale pe dinauntru. Asa am crezut si eu ca se vor face,dar nu…n-au fost goale.

  5. Cuscra,facem imediat o gogosica mareeee :)) special pentru tine. Pup!

  6. Pup si eu banatanco! ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]