Aluat dulce

Gogosi spiralate

loading...

Avem nevoie de:

120 ml lapte
100 ml apa
125 g unt
un varf cutit sare
1 lingura zahar
150 g faina
4 oua

Amestecam apa cu laptele si punem la fiert impreuna cu untul,sarea si zaharul.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Punem aluatul intr-un sprit si modelam spiralele direct in uleiul bine incins,incepanad din centru si invartind de jur imprejur pana obtinem diametrul dorit.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant,sa se scurga excesul de grasime.

Se servesc cu zahar pudra si scortisoara.

Sau poate doriti cu o inghetata? 🙂

Sursa

loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. foarte simplu si frumos! ce textura au? sunt goale pe interior ca si eclerele?

  2. Pentru o pofticioasa mica (eu), as vrea sa sa gust o gogosica mareee…

  3. Mihaaaaaaaaaa, astea erau bucuria copilarie mele,imi face bunicuta mea (Dumnzeu sa o odihneasca in pace) cu zimat (asa se zice in banat la scortisoara) si zahar praf, vai,vai,insa avea un spritz special cu care le facea si apoi le prajea in ulei,si mai ceva, cred ca la noi in Banat se pun si crumpi in alat, tiii da bune is,nu am mai mancat de secole, te tzuc moldoveanco!

  4. Ellis,nu sunt goale pe dinauntru. Asa am crezut si eu ca se vor face,dar nu…n-au fost goale.

  5. Cuscra,facem imediat o gogosica mareeee :)) special pentru tine. Pup!

  6. Pup si eu banatanco! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]