Aluat dulce

Gogosi Strasbourg

loading...

by Eataly (culinar)

Pentru aluat avem nevoie de:

500 g faina
10 g drojdie uscata
5 linguri zahar
100 g unt
3 galbenusuri
200 ml lapte
esenta de vanilie

Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut.

Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

In cuva masinii de paine am pus faina si am peste ea maiaua si crema de unt. Am folosit programul de framantare + dospire. In timpul framantarii am adaugat putin cate putin restul de lapte caldut. Va rezulta un aluat elastic si moale, putin lipicios.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in 18 bilute.

Fiecare bila am aplatizat-o cu mana pe masa infainata.

Pe fiecare am pus cate o patratica de ciocolata.

Puteti sa folositi orice fel de umplutura va place (gem+nuca, rahat, nuca+cacao). Fiti generosi la umplutura. :)) Eu am pus doar o patratica de ciocolata si a fost cam putin.

Ridicam marginile si le lipim, formand o bocceluta.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la crescut, la loc caldut, timp de jumatate de ora.

Intre timp preparam bezeaua din:

3 albusuri
3 linguri de zahar
3 linguri nuca macinata

Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana bezeaua devine lucioasa. La sfarsit incorporam si nuca macinata.

Dupa ce boccelutele au crescut le acoperim cu bezea,

presam cu nuca

si dam la cuptorul incins la 180 de grade, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste bezeaua.

Foarte bune si pufoase!

loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Un mic premiu te asteapta…
    Cristina

  2. Foarte faine gogoselele 🙂 Inca o data … bravo Miha !

  3. super!ce reteta minunata,nu incetezi sa ma uimesti cu ineditul!pup!

  4. Cristina,multumesc! Voi trece negresit pe le tine! 🙂

  5. Multumesc tare mult Ala! Te pup!

  6. Alison, multumesc! Am preluat si eu ideea de la alte fete harnicute. 🙂

    Pup si seara buna!

  7. Hallo Miha,

    Buchteln cu Pralinemiez..Klasse Idee.
    Compliment. Si si o Coroanä de Besea cu Nucä.Am notato.
    Multumesc

    Salutäri Jacob

  8. Miha, merci de vizita si comment.
    Felicitari si tie pentru tot ce faci si sa sti ca te urmaresc constant!XO

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]