Aluat dulce

Gogosi Strasbourg

loading...

by Eataly (culinar)

Pentru aluat avem nevoie de:

500 g faina
10 g drojdie uscata
5 linguri zahar
100 g unt
3 galbenusuri
200 ml lapte
esenta de vanilie

Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut.

Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

In cuva masinii de paine am pus faina si am peste ea maiaua si crema de unt. Am folosit programul de framantare + dospire. In timpul framantarii am adaugat putin cate putin restul de lapte caldut. Va rezulta un aluat elastic si moale, putin lipicios.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in 18 bilute.

Fiecare bila am aplatizat-o cu mana pe masa infainata.

Pe fiecare am pus cate o patratica de ciocolata.

Puteti sa folositi orice fel de umplutura va place (gem+nuca, rahat, nuca+cacao). Fiti generosi la umplutura. :)) Eu am pus doar o patratica de ciocolata si a fost cam putin.

Ridicam marginile si le lipim, formand o bocceluta.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la crescut, la loc caldut, timp de jumatate de ora.

Intre timp preparam bezeaua din:

3 albusuri
3 linguri de zahar
3 linguri nuca macinata

Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana bezeaua devine lucioasa. La sfarsit incorporam si nuca macinata.

Dupa ce boccelutele au crescut le acoperim cu bezea,

presam cu nuca

si dam la cuptorul incins la 180 de grade, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste bezeaua.

Foarte bune si pufoase!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Un mic premiu te asteapta…
    Cristina

  2. Foarte faine gogoselele 🙂 Inca o data … bravo Miha !

  3. super!ce reteta minunata,nu incetezi sa ma uimesti cu ineditul!pup!

  4. Cristina,multumesc! Voi trece negresit pe le tine! 🙂

  5. Multumesc tare mult Ala! Te pup!

  6. Alison, multumesc! Am preluat si eu ideea de la alte fete harnicute. 🙂

    Pup si seara buna!

  7. Hallo Miha,

    Buchteln cu Pralinemiez..Klasse Idee.
    Compliment. Si si o Coroanä de Besea cu Nucä.Am notato.
    Multumesc

    Salutäri Jacob

  8. Miha, merci de vizita si comment.
    Felicitari si tie pentru tot ce faci si sa sti ca te urmaresc constant!XO

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza. M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, […]

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor este reteta ideala atunci cand ai niste pofticiosi ce insista sa le tot faci gogosi o data la 2 zile 🙂 Nu sunt ele ca si cele prajite in ulei, dar cu siguranta sunt usurele si mai sanatoase. Mod de preparare Gogosi pufoase la cuptor: Intr-o […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]