Aluat dulce

Gogosi

loading...

Avem nevoie de:

2 oua
2-3 linguri de zahar
1/2 lingurita sare
250 ml lapte caldut
50 g unt
zahar vanilat
500g faina
25 g drojdie

Se pune drojdia la dospit,impreuna cu o lingura de zahar si un pic de lapte. Faina se pune intr-un castron, se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua. Dupa ce a dospit se adauga ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin.

Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se intinde o foaie de 2 cm grosime si se taie in formele dorite. Se mai lasa gogosile un pic pe masa sa creasca, apoi se prajesc in uleiul bine incins. Ca sa le infurii :)) le-am facut cu degetul mare cate o gaura pe mijloc.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra din belsug.

Eu am folosit din nou masina de paine ­čśŤ la programul de framantare+dospire. Sa-i dea Dumnezeu sanatate aluia ce-a inventat masina asta. :))

Tags:
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Pap si eu o gogosica, dar nu le fac, pentru ca dupa aia trebuie sa le maninc pe toate, ca Isabella linge doar zaharul si maninca una, restul sint pentru mami… hi, hi…

  2. Si lui Robert ii plac tare mult pentru ca au mult zahar,altfel nu cred ca ar manca prea multe. Sau…s-ar putea sa ma insel…:))

  3. Mmmm! Ce pofta mi-ai facut! Ma duc sa sparg ouale :))))
    Pupicei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! ­čÖé Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]