Dulciuri / Inghetata

Granita de pepene

De cum vine caldura pepenele nu lipseste din frigider… Ce poate fi mai bun pe caldurile astea decat o felie de pepene dulce si rece? Problema e ca in vara asta nu prea am nimerit pepeni buni-buni si prin urmare o buna parte din pepene o aruncam. Asa mi-a venit ideea de a face granita de pepene. E si mai racoritoare si tine si mai mult timp :))

Granita

Ingrediente

  • miez de pepene verde
  • zahar sau miere, dupa gust si in functie de cat e de dulce pepenele
  • cateva frunze de menta verde
loading...

Mod de preparare Granita de pepene verde:

Miezul de pepene, curatat de samburi si taiat bucati se pune in vasul blenderului. Adaugam zaharul sau mierea si frunzele de menta. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam intr-o caserola si dam la congelator pentru vreo 2 ore, pana ingheata bine. Cu o furculita spargem gheata formata si dam din nou la congelator. Operatiunea o repatam o data la jumatate de ora pana compozitia capata aspect de zapada.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. ;;) Arata super bine, culoarea frumoasa…lingurita frumoasa pe care as vrea eu sa o fur de la tine :)) 😛

  2. grozava ideea, iar prezentarea imi place la nebunie, mai ales lingurita – am si eu una la fel si este lingurita mea preferata! 😉

  3. Mmmm, delicios!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]