Briose si checuri / Retete de prajituri

Guguluf auriu cu branza

Foarte simplu de facut acest guguluf auriu cu branza… numa’ sa vedeti! 😉

Chec cu branza dulce

Ingrediente

  • * 3 oua
  • * 200 g zahar
  • * 150 g unt
  • * 250 g branza de vaci
  • * 4 linguri suc de portocale
  • * 200 g faina
  • * 2 linguri amidon
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Guguluf auriu cu branza:

Ouale se bat cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Se adauga apoi pe rand sucul de portocala, untul moale si branza de vaci.

Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Aluatul obtinut se toarna in forma bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se lasa la racit, dupa care se rastoarna pe platou si se pudreaza usor cu zahar.

Guguluf cu branza

Sursa

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Cat de bine arata, Miha… Vreau si eu o feliuta daca mai ai ca mi-e asa o poftaaaa…:P

  2. mmm,ai venit si cu desertul dupa tocanita ,super menu-ul,chiar ca vin la tine!

  3. frumoasa imaginea finala !!!!!!!!!!!!!!!

  4. cred ca am ramas singura persoana din lume care nu are o forma din asta .trebuie neaparat sa merg la shopping.arata super prajiturica ta.pup

  5. ce bine arata !!!!!felicitari!

  6. arata tare bine 🙂
    miroase pana aici…si ce pofta mi-ai facut 🙂
    o duminica superba in continuare 🙂

  7. Cat de gustos trebuie sa fie ………ca de aratos nu mai vorbesc.
    O zi buna!

  8. Frumos.Eu sint fan guguluf.Mersi

  9. Anonymous says:

    mi a iesit,f bun.livia

  10. Miha ma fascineaza reteta. Dar…am incercat-o si al meu a iesit tare ca un puc the hokey. Ce nu fac bine? Aluatul e dens si nu crumbly ca al tau. Am amestecat prea bine compozitia? Tu ce zici?

  11. Ai batut bine ouale? Poate ai pus prea multa faina? Consistenta aluatului trebuie sa fie asemanatoare unei smantani groase.

  12. Pingback: Mini-gugulufi cu branza si mac | Ama Nicolae

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]