Briose si checuri / Retete de prajituri

Guguluf cu glazura de portocale

loading...

* 3 oua
* 200 g zahar
* 150 g unt
* 250 g branza de vaci
* 100 g Almette
* 200 g faina
* 50 g amidon
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Ouale se bat cu zahar, esenta de vanilie si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adauga apoi pe rand untul topit si branza. Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Aluatul se toarna in forma de guguluf (sau chec) bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou.

* Pentru glazura:

* 2 linguri lapte praf
* 3 linguri zahar pudra
* 2-3 linguri suc de portocale

Intr-un castron amestecam laptele praf cu zaharul pudra, apoi turnam treptat sucul de portocala. Trebuie sa obtinem o glazura de consistenta unei smantani mai groase.

Se toarna peste checul racit si se decoreaza cu bombonele colorate.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. El aspecto es buenisimo. Se ve muy esponjo y deslicioso y la crema de encima tiene que ser deliciosa. Saludos

  2. Arata foarte bine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]