Mancaruri cu carne de vita / Retete culinare

Gulas

loading...

* 500 g carne de vitel
* 2 cepe
* 3-4 cartofi
* 3 linguri ulei de masline
* 1 ardei capia
* 1 cana suc de rosii
* 1 lingura boia de ardei
* 1 lingurita chimen
* patrunjel verde
* sare si piper alb
* 1 foaie de dafin

Carnea se taie felii sau cuburi si se rumeneste in uleiul bine incins. Se intoarce pe toate partile pana incepe sa lase zeama. Se fierbe inabusit si cand a scazut toata zeama se adauga ceapa si ardeiul tocate.

Se calesc putin, amestecand continuu, se adauga sucul de rosii, chimenul si boiaua de ardei. Se „stinge” cu apa, atata cat sa acopere bine totul.

Cand carnea este aproape fiarta se pun cartofii taiati bucati mari. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si foaia de dafin.

Se fierbe inca vreo 20 de minute, pana se inmoaie carnea si cartofii.

Se serveste presarat cu patrunjel.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Diana says:

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm , mi-o foameeeeeeeeeeeee :))
    Asta voi gati azi , si bunaciunea la cuptor (cartofi , afumaturi , branzici , smantana si masline ca/la/mata:)):)):)) ) , bun , nu ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot

Mod de preparare Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot: Pornind de la reteta de Osso Bucco, am procedat cam asa: Am incins intr-o tigaie uleiul si bucata de unt, apoi am rumenit usor pe ambele parti bucatile de rasol. Le-am pus in vasul slow cooker-ului Crock Pot, […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Placinta cu cartofi si carne

Placinta cu cartofi si carne

Mod de preparare Placinta cu cartofi si carne: Stratul de cartofi: Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust. […]