Paste / Retete culinare

Paste de casa cu pui si rosii

loading...
  • Pentru paste:
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • sare

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Daca mai este nevoie se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Cu o rola zimtata se taie dreptunghiuri mici de ~4/2 cm.

Am incercat si cu marimi mai mari dar s-au pleostit la fiert.

Fiecare dreptunghi se pliaza la mijloc, apoi se aduc inspre mijloc si marginile laterale, strangand ferm din degete. Se lasa pe masa infainata pentru cel putin 1 ora, sa se usuce, apoi se fierb in apa cu sare timp de 2-3 minute.

  • Pentru sos:
  • 1 piept de pui
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • sare si piper
  • cimbru
  • busuioc

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam rosiile curatate de pielite si samburi, tocate marunt sau facute piure. Eu am preferat ultima varianta, din aceleasi motive mofturoase ca si pana acum. :))

Punem si pieptul de pui taiat cubulete mici. Adaugam un pahar de apa (sau vin) si lasam sa fiarba la foc mic, pana carnea este fiarta si sosul incepe sa scada. In timpul fierberii se potriveste gustul de sare si piper. Aromam sosul cu putin cimbru si busuioc.

Cand sosul este gata, se adauga pastele fierte si se omogenizeaza.

Se servesc calde.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Una receta excelente. Saludos

  2. Miha, farfallele tale arata delicios!
    O sugestie totusi…..se zice „homemade farfalle” si nu „farfalle homemade”….in engleza,adjectivul se pune inainte de substantiv

  3. Gracias Jose Manuel! 🙂

  4. Kitty, ai dreptate. Am modificat, multumesc!

  5. grozav arata si cred ca gustul nu se compara! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]