Dulciuri / Inghetata

Inghetata cu cacao Nesquik

loading...

Azi va propun o alta reteta de inghetata, la fel de delicioasa ca si restul inghetatelor ce le-am facut in vara asta. Si spun asta pentru ca daca as fi intrebata care mi-a placut cel mai mult n-as putea sa dau un raspuns foarte clar. :))))


100 g lapte praf
100 g ciocolata alba
300 ml lapte
200 g lapte condensat
250 ml smantana pentru frisca
4-5 linguri Nesquik

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, omogenizam si lasam la racit. Dam la congelator pentru 1 ora. Cand s-a racit foarte bine, bagam mixerul si mixam pana obtinem o compozitie pufoasa, compozitie in care vom adauga laptele praf, Nesquik-ul, laptele condensat si la sfarsit laptele.

Daca o sa considerati ca e prea dulce, mai adaugati putina smantana pentru frisca sau lapte.

Dam vasul la congelator pentru 2 ore, scoatem si mixam o data cu blenderul vertical pentru a sparge acele de gheata si pentru a omogeniza inghetata. Dam din nou la congelator pana la congelarea completa.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Neatza draga mea!
    Imi termin treaba si-ti fac o vizita, nu de alta dar vreau sa ma conving singura ca este asa buna cum spui tu :))
    Pupici

  2. Am auzit de inghetata si am venit repede sa fur o portie! Sunt convinsa ca e delicioasa, arata foarte bine si numai bunatati ai pus in ea! Pup

  3. Dai si mie??? 😀
    Weekend frumos!

  4. Este desertul meu preferat.O zi buna!

  5. O bunatate de inghetata ai facut! weekend minunat !

  6. Foarte buna si cred ca foarte indragita de copii si nu numai :))

  7. Yuuumy!Hop si eu 🙂 mai aveti?

  8. Si buna si aspectuoasa. Felicitari!

  9. Cum sa refuz o asa bunaciune racoritoare?

  10. Si eu cred ca prichindeii n-ar refuza o portie din asa bunatate de inghetata.

  11. Excelenta inghetata. N-as refuza o portie.

  12. Delicioasa si ispititoare!

  13. Bunaaa! Cat mau multa te rog 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]