Dulciuri / Inghetata

Inghetata cu cafea naturala

Vara inca nu si-a intrat inca pe deplin in drepturi, dar noi incercam sa o ademenim incet incet cu cate-o inghetata de casa. Astazi v-am adus inghetata cu cafea, o inghetata pentru oameni mari cum ar veni, dar o sa va aduc in curand si una pentru pitici 😉 Prea multe nu stiu ce sa spun despre ea… daca iti place inghetata, daca iti place si cafeaua… cu siguranta o vei savura si te vei energiza la maxim :))

Inghetata de cafea naturala

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar (sau mai mult daca preferi mai dulce)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 200 ml cafea tare

cafea

loading...

Mod de preparare Inghetata cu cafea naturala:

Pentru inceput prepara o cafea foarte tare si las-o la racit. Dupa racire se strecoara, in caz ca ai preparat-o la ibric.

Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

In compozitia racita se incorporeaza cafeaua

Compozitie pentru inghetata de casa

si se da vasul la congelator pentru cateva ore, timp in care mixam compozitia (din ora in ora) pentru a sparge acele de gheata. Daca ai masina de inghetata esti un fericit! :))

In cafeaua de dimineata adauga 1-2 linguri din aceasta inghetata, vei avea o cafea de senzatie!

Cafea cu inghetata de cafea

Cafea cu inghetata

Pofta buna! 😉

 

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Cred ca are un gust fantastic, inghetata rece combinata cu cafeaua fierbinte 🙂 Super idee!

  2. Diana says:

    Iote , asa ceva nici gand s-ajunga la mine …:(

    • Nu stiu de ce se intampla asa, Diana… Imi pare rau! 🙁

      • Diana says:

        Miha , sa stii ca nu esti singura de la care nu mai primesc nik … nici de la Gaby , nici de la Timea , nici de la Merisor … si lista poate continua ; primesc de la Dana-papabundetot , de la Ina-reteta-video si de la inca vreo cateva fete 🙁

    • Azzola Andreea says:

      Atunci ce mai cauti pe site-ul acesta daca nu te atrage mai niciuna dintre retete?

      • Diana says:

        Oare tu ce-ai inteles ? Eu cand se intampla sa nu prea inteleg ceva , recitesc … 🙂

  3. andreea says:

    frisca cand se pune pt ca nu scrie

    • „Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza”

  4. flory says:

    Deliciu…..Multumim Miha

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]