Inghetata cu cafea naturala

de Miha
2909 vizualizări
Inghetata de cafea naturala

Vara inca nu si-a intrat inca pe deplin in drepturi, dar noi incercam sa o ademenim incet incet cu cate-o inghetata de casa. Astazi v-am adus inghetata cu cafea, o inghetata pentru oameni mari cum ar veni, dar o sa va aduc in curand si una pentru pitici 😉 Prea multe nu stiu ce sa spun despre ea… daca iti place inghetata, daca iti place si cafeaua… cu siguranta o vei savura si te vei energiza la maxim :))

Inghetata de cafea naturala

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar (sau mai mult daca preferi mai dulce)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 200 ml cafea tare

cafea

Mod de preparare Inghetata cu cafea naturala:

Pentru inceput prepara o cafea foarte tare si las-o la racit. Dupa racire se strecoara, in caz ca ai preparat-o la ibric.

Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

In compozitia racita se incorporeaza cafeaua

Compozitie pentru inghetata de casa

si se da vasul la congelator pentru cateva ore, timp in care mixam compozitia (din ora in ora) pentru a sparge acele de gheata. Daca ai masina de inghetata esti un fericit! :))

In cafeaua de dimineata adauga 1-2 linguri din aceasta inghetata, vei avea o cafea de senzatie!

Cafea cu inghetata de cafea

Cafea cu inghetata

Pofta buna! 😉

 

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

simonacallas 21 iunie 2014 - 9:16

Cred ca are un gust fantastic, inghetata rece combinata cu cafeaua fierbinte 🙂 Super idee!

Răspuns
Miha 21 iunie 2014 - 19:47

Asa este! 😉

Răspuns
Diana 23 iunie 2014 - 9:55

Iote , asa ceva nici gand s-ajunga la mine …:(

Răspuns
Miha 23 iunie 2014 - 10:02

Nu stiu de ce se intampla asa, Diana… Imi pare rau! 🙁

Răspuns
Diana 23 iunie 2014 - 10:05

Miha , sa stii ca nu esti singura de la care nu mai primesc nik … nici de la Gaby , nici de la Timea , nici de la Merisor … si lista poate continua ; primesc de la Dana-papabundetot , de la Ina-reteta-video si de la inca vreo cateva fete 🙁

Răspuns
Miha 23 iunie 2014 - 10:10

O fi ceva cu feedburner-ul… Mai aboneaza-te o data! :))

Răspuns
Diana 23 iunie 2014 - 15:07

Am facut-o deja si mi-a confirmat inscrierea veche

Azzola Andreea 16 mai 2015 - 13:29

Atunci ce mai cauti pe site-ul acesta daca nu te atrage mai niciuna dintre retete?

Răspuns
Diana 16 mai 2015 - 13:56

Oare tu ce-ai inteles ? Eu cand se intampla sa nu prea inteleg ceva , recitesc … 🙂

Răspuns
andreea 27 aprilie 2015 - 18:29

frisca cand se pune pt ca nu scrie

Răspuns
Miha 27 aprilie 2015 - 20:34

„Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza”

Răspuns
flory 2 iulie 2016 - 10:26

Deliciu…..Multumim Miha

Răspuns

Lasă un răspuns