Inghetata

Inghetata cu ciocolata (3)

Reteta Inghetata de ciocolata

Ingheatat de casa cu ciocolata si nuci caramelizate

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata
  • 5 galbenusuri
  • 20 g unt
  • 100 g zahar
  • 300 ml + 3 linguri frisca lichida
  • 2 linguri coniac 😉
  • 100 g zahar (pentru caramelizat)
  • 100 g miez de nuca
loading...
Mod de preparare Inghetata cu ciocolata:

Nuca o prajim la cuptor si o lasam sa se raceasca.

Zaharul il caramelizam impreuna cu 4 linguri de apa, apoi adaugam nuca prajita, omogenizam si punem totul pe o farfurie unsa cu unt.D upa ce s-a racit sfaramam nucile caramelizate.

Topim ciocolata impreuna cu untul si cele 3 linguri de frisca lichida si lasam la racit. Topim zaharul in 100 ml apa si punem la fiert timp de 5 minute. Lasam la racit si turnam peste galbenusuri. Omogenizam si punem compozitia pe baie de aburi si mixam pana isi dubleaza volumul.

Se bate continuu pana se raceste, apoi se adauga treptat ciocolata topita si coniacul. La sfarsit frisca batuta.

Preparare inghetata de casa cu ciocolata

Tapetam cu folie alimentara o forma de chec, presaram nucile caramelizate

Nuci caramelizate pentru inghetata de casa cu ciocolata

Turnam deasupra compozitia pentru inghetata si dam la congelator.

Inghetata de ciocolata cu nuci caramelizate

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Miha mi-ai făcut poftă. Arată super, numai bună pentru zilele ăstea de vară. Pup, Adi.

  2. Asa este adi,foarte buna!

    Data viitoare voi folosi mai muuuulta ciocolata.Amaruie! 😉

  3. Faina tare inghetata si e preferata mea 🙂
    Miha, draga, la mine pe blog te asteapta un premiu binemeritat.
    Pa si o seara faina!

  4. vezi ca ciocolata te agita! mai da-ne si noua:::)

  5. Dana,multumesc mult!

    Uite-acum imi iau desaga si vin la premii! Te pup!

  6. Ellis,este pentru toata lumea! 😛

    Te pup!

  7. Draga miha,vreau sa te flicit pentru retetele tale si pt faptul k zilele acestea calduroase sunt mai dulci alaturi de prajiturile tale.Sper ca intr-o buna zi sa ajung si eu o experta in prajiturele ca si tine.
    Pupici duci.

  8. Kity draga,multumesc de cuvintele frumoase.
    Nu sunt o experta,sunt doar o pasinata de prajitureala si de papaceala. :))
    Cu siguranta am multe de invatat si ceea ce voi invata imi va face placere sa impart cu voi!
    Pup si eu!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]