Dulciuri / Inghetata

Inghetata cu ciocolata si cirese amare

Inghetata de casa… in fiecare zi din vara, de dimineata pana seara. :)))

Inghetata de casa cu ciocolata si cirese amare

Tort de inghetata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • esenta de cafea
  • Inghetata de vanilie cu cirese amare:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 150 g cirese amare
loading...

Mod de preparare Inghetata cu ciocolata si cirese amare:

Blat de biscuiti:

Biscuitii ii punem la robot si ii mixam pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si racit si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, nivelam si tasam bine cu o lingura. Dam la frigider pana pregatim compozitia pentru inghetata.

Inghetata de ciocolata:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam usor cu o lingura laptele condensat si esenta de cafea.

  • Daca va place mai dulce mai puteti pune lapte condensat. O buna ocazie sa gustati si sa dati iama cu lingurita in compozitia pentru inghetata. :))))

Turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuiti si dam la congelator pentru vreo ora, poate 1 ora si jumatate, pana se intareste.

Intre timp preparam compozitia de vanilie cu cirese amare:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se toarna incetisor si in fir subtite laptele fierbinte, mixand continuu, la viteza mica a mixerului. Dupa ce compozitia s-a omogenizat se pune la foc mic si se fierbe, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.

Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri racita, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Dam vasul la congelator pentru 1 ora, apoi scoatem si mixam cu blenderul vertical, pentru a sparge eventualele ace de gheata. Adaugam ciresele amare, fara samburi si omogenizam. Turnam in tava, peste stratul de inghetata de ciocolata si dam din nou la congelator pana la congelarea completa.

Rasturnam pe un platou, scoatem folia alimentara si portionam dupa dorinta.

Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie

Si pentru ca este una din cele mai bune inghetate facute de mine pana acum, ma voi inscrie la concursul organizat de Bucataresele Vesele. In caz ca n-ati aflat de el, inca mai aveti vreme sa va inscrieti. 😉

Si pentru ca provocarea mea pe luna iunie sa fie completa, o voi trimite si Antoninei. Ce ziceti? Raspundeti provocarii? :)))

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. mmm, ce bine arata!!!! tocmai ce am si eu la congelator inghetata cu cirese amare,doar ca am combinat-o cu zmeura, mai am si cu menta, asa ca daca nu va ajunge asta va asteptam la noi :))

  2. Delicioasa rau !!! daca m-as incumeta as putea sa o mananc pe toata :)) Miha.. si asta e pentru provocare? ;)) pupici

  3. As vra sa mininc si eu, ca e foarte cald

  4. Dana, chiar de mi-ar ajunge a mea, tot as veni sa-ti mananc inghetata daca n-ai sta asa departe. :))))

  5. Anto, da… o voi trimite si pe asta. Numai sa reusesc sa o finalizez. Blogger-ul e naspa rau azi.

  6. Bianka, te astept la o portie de inghetata. 🙂

  7. Multumesc Gabi! :*

  8. Arata excelent!…M-ai innebunit cu laptele condensat…Nu ai vrea sa-mi trimiti si mie prin posta o cutie?…glumeam…Te pup!

  9. Super buna cu siguranta, cand vad cireșe sunt addicted :)))

  10. ohhh ce inghetata originala .inghetata cu cirese amare nu imi amintesc sa fi mancat.sunt atat de curioasa ce gust are.pacat ca nu sunt cirese amare la mine.seara minunata iti doresc

  11. Astept cu mare drag! si eu am avut azi probleme nu puteam incarca pozele 😉 dar s-a rezolvat . pupici

  12. Anonymous says:

    Oare trebuie sa mai spun ca M-AI CUCERIT si cu aceasta inghetata ?!?
    Esti criminala , Miha !
    Te imbratisez cu arsita Onestiului , sa realizezi cat te iubesc .

  13. Multumesc tare mult Mihaela!! inghetata e de vis !! pupici

  14. Anonymous says:

    o Parfait Creatie foarte frumoasä si delicioasä…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]