Dulciuri / Inghetata

Inghetata cu ciocolata si nuca

Ce ziceti? Ne rasfatam cu o inghetata cu ciocolata si nuca? E prea cald si inghetata mult prea buna ca sa ma puteti refuza. :)))

Va doresc tuturor un week-end racoros si linistit.

Inghetata de casa cu ciocolata si nuca

 

Ingrediente

  • Pentru pasta de nuca:
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingura ulei
  • Pentru inghetata:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • In plus, vom avea nevoie de:
  • 1 foaie de napolitana
  • 3 linguri dulceata de capsuni
loading...

Mod de preparare Inghetata cu ciocolata si nuca:

Pasta de nuca:

Nuca macinata o punem la robot si o mixam pana incepe sa se lege. Adaugam uleiul si mixam din nou pana devine ca o pasta fina.

Inghetata de ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema, isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixand usor adaugam laptele fierbinte si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase, compozitia devine ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi incorporam pasta de nuca.

Smantana pentru frisca rece de la frigider o mixam usor. Nu trebuie neaparat sa se intareasca, doar sa devina usor pufoasa. O incorporam usor in crema de ciocolata.

Pentru urmatoarea etapa vom sacrifica 1 PET de 0.5 litri Taiem cu un foarfece partea de sus a sticlei, apoi o umplem cu compozitie.

  • Compozitia este suficienta pentru 2 sticle, dar eu am lasat o parte pentru pitici, sa le-o dau in cornete. Asta e preferinta lor. 🙂

Dam la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza bine.

  • Puteti folosi orice altfel de gem sau dulceata va place.
  • Dulceata avand fructe intregi am pasat-o mai intai cu mixerul vertical.

Dulceata o punem intr-o craticioara si o incalzim, atat cat sa devina lichida. Asa calda, o intindem peste foaia de napolitana. Lasam putin sa se racoreasca, timp in care vom taia PET-ul si vom scoate inghetata. O punem pe foaia de napolitana si rulam.

Dam din nou la congelator pana in momentul servirii. Se stropeste cu putina ciocolata topita si se portioneaza dupa dorinta.

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

32 Comentarii

  1. Emoticon_cu _lingurita_pregatita!:D

  2. vreau si eu!!!!!!!!! super super tare !!!

  3. O minunatie si o idee ingenioasa cu sticla. Dar cum ai rulat napolitana fara sa se rupa?

  4. Gabi, te astept! 😉 Cu tot cu lingurita! :))

  5. Multumesc Vica! :*

  6. Ghiocel, foaia de napolitana se inmoaie de la dulceata calda si se ruleaza foarte usor. 😉

  7. Eu la ce ora sa vin?

  8. Mino, poti veni acu si ma ajuti si la curatenie. :))) Sau poti veni diseara mai pe racoare. :)))

  9. Voi incerca si eu varianta asta de inghetata la sticla, arata prea bine!

  10. Moamaaaa, e mortala! portia mea unde-i?? 😉

  11. Miha, prefer mai pe seara pe racoare la o portie de inghetata.Da’ fara curatenie!!!

  12. Mmmm, yummmi … ce pofta am de o inghetata buuuna! Arata delicios!

  13. eu vin fara lingura ca pot manca si cu mana ..da stiu,oroare!!!!blasfemieeee!ba bine ca nu.arata de nota 10 sau mai bine 10+
    pupicei Miha si un week-end minunat!

  14. Cred ca este super buna.Am facut si eu,dar alta reteta de inghetata ,si in sticla mare.Dar nu ma supar daca imi dai si mie.

  15. Vreau si eu o feliuta, n-am foi de napolitana si nici nuci ca sa ma rasfat ca tine… Pot sa iau si umbreluta, ca la mine a venit ploaia ???

  16. super…vreau si eu….
    poate le fac si eu alor „inghetata in pet”
    apropo cred ca gaby ar trebi sa scoata trademark pentru „inghetata la pet ” :)) va pup de amindoua

  17. Ingenios de-a dreptul! Superba inghetata ta!Pup cu drag, Miha!

  18. Alice, in cazul asta si pentru invelisul de napolitana. Ca nu-mi ajungea pandispanul pentru doua si tot m-am gandit..si m-am gandit cu ce s-o imbrac :))
    Deci, cui ma adresez, de unde ridic banii?:))))))

  19. Impecabil!Ca de obicei!

  20. Vreau si eu !!!!
    Arata superb!!!!!!

  21. Una idea genial, el corte se ve muy bonito.Lo copio todo para disfrutarlo, que con el calor que hace aquí, este helado nos viene de perlas. Un saludo.

  22. Mereu ma surprinzi in mod placut si ma bucuri!
    Am trecut inghetata asta pe lista de …TO DO! Curand sper! Daca nu reusesc eu sa gasesc timp i-o „solicit” mamei!:))
    I-am facut si reclama postand linkul pe forumul Elle, a fost o reactie spontana, imediat dupa ce-am vazut reteta!
    Te pup!

  23. Arata grozav!!!O feliuta e binevenita pe caldura asta!…Pupici!

  24. offf , eu nu ma omor dupa inghetata :(:( …. dar a ta arata minunat!!!

  25. Minunata inghetata.Nota 10 plus.

  26. Cum sa refuz o asa bunaciune?…………….multumesc , e tare buna si binevenita.

  27. imi lasa gura apa…..delicios

  28. Anonymous says:

    nu am inteles partea cu napolitana!cum o rulam?

  29. Foaia de napolitana se unge cu gemul cald, se pune inghetata pe un capat si se ruleaza. Foaia se inmoaie de la gemul cald si se ruleaza foarte frumos.

  30. Dragelor… se pare ca pe aici am uitat sa mai trec. 🙁 Mii de scuze, n-a fost cu intentie. Va multumesc mult si va pup cu drag pe toate. :*

  31. Geanina Ciobanu says:

    Delicioasa :-bd

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]