Dulciuri / Inghetata

Inghetata cu lapte si cacao

Pana acum am testat multe retete de inghetata. Cu lapte, cu frisca, mascarpone… Categoric, toate sunt foarte bune, noi fiind mari amatori de inghetata de casa. Dar combinatia aceasta este atat de buna si nu necesita nici macar un pic de efort, incat trebuie sa o incercati macar o data. :)) Daca dispuneti si de o masina de inghetata deja totul e cat se poate de simplu. Cine nu agreeaza cacaoa poate inlocui cu capsuni sau orice alte fructe de sezon.

Ingrediente

  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 320 ml lapte evaporat (lapte condensat neindulcit)
  • 250 ml frisca lichida

     

  • 2 linguri cacao neagra
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Inghetata cu lapte si cacao:

  • Desigur cantitatile se pot ajusta in functie de cat va place de dulce.

Intr-un vas ce-l vom baga apoi la congelator amestecam cele 2 tipuri de lapte cu frisca lichida. Puteti folosi mixerul, la viteza mica sau pur si simplu cu o lingura.

Jumatate din cantitate o punem intr-un alt vas si amestecam cu cacao si esenta de rom. In cealalta vom pune esenta de vanilie.

Dam la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate, mixam apoi cu mixerul vertical, pentru a sparge eventualele ace de gheata. O data am uitat de aceasta operatiune, dar n-a fost chiar nici o problema. 🙂 Dam din nou la congelator pana la congelarea completa.

Simplu si cat se poate de delicios.

Inghetata de casa cu cacao si lapte

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. Simplu, simplu dar mie zi-mi rogu-te de unde ai cumparat laptele evaporat. Sau l-ai preparat? Ca de cand caut si tot nu gasesc… Cat despre cacao.. n-as inlocui-o ever tinand cont de celelalte ingrediente.. Buna rau!! pupici

  2. Anto, draga mea… eu sunt prea comoda ca sa prepar laptele evaporat in casa. :))) L-am cumparat de la Plus.

    Pupici!

  3. Ce-ar merge dupa mancarea mea.
    Pozele cu puii sunt DEMENTIALE!!!:))))))))

  4. Te creeeed…cu asa „dovezi” simpatice si dragute foc, nici nu pot sa nu te cred!!!!xxx

  5. Que delicia de helado.

    Saludos

  6. Daca ai stii cat am cautat laptele asta mi-am rupt picioarele.. numai la Plus n-am ajuns ! sarumana Miha. esti o scumpa. merci de informatie ! pupici

  7. Super inghetata! Mai greu cu laptele condensat si ala evaporat, ca in Timisoara nu sunt magazine Plus…:( Pupici mofturosilor! Are baiatul tau o privire…ahhh :*

  8. Cu asa dovezi indiscutabil e minunata inghetata,pupici!!!

  9. Super delicioasa! pe caldurile astea?! O seara placuta!

  10. buna trebuie sa fie inghetata asta cu lapte condensat.

  11. Anonymous says:

    este si in Timisoara Plus, de pe Calea Martirilor aproape de iesirea din oras, la semafoare spre stanga aproape imediat de colt, pe partea dreapta.

  12. Multumesc Gabi!
    Asa-i ca-s frumosi chiar si cand sunt mozoliti? :))))

  13. Multumesc Carmen!
    Ei sunt comorile mele. ;;)

  14. saludos Jose Manuel! 🙂

  15. Multumesc Liana draga! :*
    Uite, zice cineva ca exista si la voi Plus. Sa faci o plimbare pana acolo. :))

  16. Pupici Flory! Multumesc! :*

  17. Adela, o zi frumoasa iti dorim. :*

  18. Da Mino…yumm yumm… :)))

  19. Pansy, e foarte buna. Si laptele condensat e bun. Daca n-ar fi asa de dulce cred ca as dovedi singura o cutie. :)))

  20. Anonim, multumesc de informatie. Sper sa fie de folos si altot cititori din Timisoara. 🙂

  21. Foarte bine arata! Dar cum se prepara laptele evaporat?

  22. Pe mine m-ai convins…cu dovezile ha,ha,ha, sa-ti traiasca puiutii, sant atat de frumosi!Pupici.

  23. Anonymous says:

    pofta buna

  24. Multumim. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]