Dulciuri / Inghetata

Inghetata de banane si avocado

V-am povestit ca fructul de avocado l-am descoperit de curand. Si savoarea acestuia, de asemenea. Imi place ca se poate folosi si in retete de mancare cat si in retete de dulciuri 😉 Dar cum copiii nu ii agreaza culoarea „prea verde” :)) m-am gandit sa-l colorez, cum altfel decat cu niste cacao…

A iesit o inghetata de casa absolut delicioasa, fina si cremoasa. Unde mai pui ca e si gata in 2 timpi si 3 miscari… mai mult dureaza congelarea!

Inghetata de banane si avocado

Ingrediente

  • 1 banana bine coapta
  • 1 avocado
  • 1/2 cutie lapte condensat indulcit (150g)
  • 1 lingura cacao neagra
loading...

Mod de preparare Inghetata de banane si avocado:

Asa cum va spuneam, modul de preparare este unul foarte simplu.

Fructul de avocado il taiem in doua, scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Punem intr-un castron, apoi adaugam banana rupta bucati, laptele condensat si cacaoa. Cu blenderul vertical mixam totul pana obtinem o compozitie fina si cremoasa.

  • Gustati! Daca o sa considerati ca nu e suficient de dulce mai adaugati putin lapte condensat.

Compozitia obtinuta se toarna in formele de inghetata pe care le-am clatit bine cu apa rece. Evident ca nu e absolut necesar sa puneti in forme, dar fiind cu dedicatie pentru copii m-am gandit sa-i incant cu aceste umbrelute colorate. Ca s-au certat pe culori asta e deja alta poveste! :))))

Crema de banane cu avocado

Inghetata se da la congelator pentru cateva ore, apoi se serveste cu pofta si incantare!

Pofta buna! 😉

Inghetata de banane si avocado

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ana says:

    De unde sunt formele?

  2. Wow!!! As vrea si eu o portie! Imi place combinatia, nu am mai intalnit-o.

  3. Mena says:

    Ce buuuna ar fi acum!

  4. Ce faine is formele alea!! Cu avocado, nu am lins niciodata =)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]