Dulciuri / Inghetata

Inghetata de cafea

Ca imi place cafeaua cred ca stiti deja. Si ca pe timpul verii nu ne lipseste inghetata de la congelator.. :)) De data aceasta una pentru „oameni mari”… cea pentru copii, in curand…

Sa faceti si voi inghetata de cafea, ca e atat de buna… si se face cat se poate de usor… Si cand veti sta relaxati la un film, cu caserola de inghetata pe brate o sa ma pomeniti :))

Inghetata cu cafea naturala

Ingrediente

  • 240 ml cafea preparata (mai concentrata decat o faceti de obicei)
  • 200 g lapte condensat
  • 3 linguri lapte praf
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
loading...

Mod de preparare Inghetata de cafea:

Cafeaua preparata o punem la frigider, sa fie rece atunci cand ne vom apuca de preparat inghetata.

Intr-un vas amestecam laptele praf cu laptele condensat, amestecand energic, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cafeaua si omogenizam.

Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se pune zaharul pudra si se mixeaza pana devine pufoasa. Turnam frisca batuta peste amestecul cu cafea si omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Se da vasul la congelator pentru vreo 2 ore, apoi se mixeaza cu blenderul vertical pentru a sparge acele de gheata. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

Inghetata cu cafea

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. hai fata! asa rapid????? super!!!!!!!!

  2. Daaa…:))) Vara asta nu m-am mai complicat deloc cu galbenusuri in compozitie, fiert pe baie de aburi…

    Simplu, rapid si bun!

  3. Miha, acum m-a apuc de inghetata. Am cafea, am lapte condensat, am lapte praf, am frisca…..am si chef. Multumesc pentru reteta.

  4. cu drag Ghiocel…

  5. inghetata! cafea! vin acusica, 😀

  6. Te astept! Dai un bip cand ajungi in fata blocului… :)))))

  7. Ce pofta mi-ai facut, mai ales ca am „redescoperit” cafeaua. Arata apetisant:)

  8. Imi place cand e rapida de facut:)O nebunie!Pupici!

  9. De buna nu ma indoiesc ca este… dar ce forma frumoasa i-ai dat! Racoritor

  10. Prea buna, prea delicioasa.Pup!

  11. Delicioasa, ador dulciurile cu cafea iar inghetata asta a ta mi-a facut o mare pofta. Bine ca e o reteta rapida, o aplic neaparat. Superba prezentarea!

  12. Vai Miha, mereu vii cu retete extrem de pofticioase. E superba inghetata asta a ta! Si pozele la fel 😉

  13. Ce bine arata, iar linguritele sunt de vis!

  14. O bunatate de inghetata mai ales ca si mie imi place mult cafeaua.

  15. Imi suna foarte bine 😀 am sa o incerc si eu 🙂

  16. Va multumesc tare mult de aprecieri! :*

  17. anca says:

    Este extrem de buna, am facut-o toata vara si toamna. Si chiar azi ma apuc sa o fac!Mltumesc pt reteta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]