Inghetata

Inghetata de caramel

Ia sa incepem noi saptamana cu o reteta de inghetata. :)) Chiar daca vara asta isi cam face de cap, ba vine…ba nu vine… e bine sa avem o inghetata la congelator, sa nu ne prinda nepregatiti. :)) Dar cred ca ar trebui sa pregatiti o portie dubla, pentru ca e atat de buna, ca nu te poti abtine sa nu-ti mai pui inca si inca o portie…

Inghetata de caramel

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • 5 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 500 ml lapte
loading...

Mod de preparare Inghetata de caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid, de culoarea chihlimbarului, turnam cu atentie smantana pentru frisca si omogenizam. Tinem pe foc, amestecand continuu, pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem untul si un praf de sare de mare, apoi omogenizam.

Galbenusurile le mixam cu  zaharul pana devin ca o crema. Turnam laptele, omogenizam si punem vasul la foc mic. Amestecand continuu fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase putin, ramane ca o pelicula fina pe spatele lingurii.

Amestecam cele doua compozitii, lasam sa se raceasca, apoi dam la congelator pentru cateva ore. Dupa 1 ora si jumatate, poate 2… scoatem vasul si omogenizam compozitia cu ajutorul blenderului vertical. Dam din nou la congelator.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. La caramel nu rezist,e preferatul meu!Am si ochit o masina de inghetata,sper sa o iau acasa :).Si la noi vara se lasa asteptata,m-am cam saturat de ploi,dar o inghetata merge oricum.Te pup si-o saptamana cu soare iti doresc!

  2. Magnifique et sans doute très savoureux, j’adore!
    bisous

  3. buna rau! ador caramelul 😉
    pup

  4. Buna ,buna,tare buna pentru gatul meu acum!!pup si
    o saptamana usoara!!!

  5. 6 cupe, repede .:)Fac dulceata de caise si curg apele de pe mine .Ma racoresc cu bunaciunea asta,imediat !:))

    O saptamana linistita !

  6. mmmm ce bunatate

  7. Vin si eu la tine sa ma racoresc!!pup!

  8. Delicioasa, cremoasa, inghetata e bine sa o ai mereu la congelator 😉 Pupici

  9. Inghetata…oricand !

  10. Pe caldura asta ar merge o inghetata racoritoare

  11. O bunatate de inghetata!!!Ador combinatia cu caramel!Pup!

  12. Sigur o sa incerc si eu retetaaaa!!!…Multumesc si zile frumoase iti doresc!!

  13. Reteta pe care o cautam. Thanks.

  14. Va multumesc tuturor de aprecieri!

    Ma bucut tare mult ca va place! Merge uns pe vremea asta. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]