Inghetata

Inghetata de casa cu caramel

De multa vreme imi doream un aparat de facut inghetata, dar din diverse motive am tot amanat pentru „la anul” ­čÖé Ei dragilor, si iata ca am reusit ca „la anul” sa devina „acum” si ziua mea sa nu mai fie in august ci in iunie :)))) M-am bucurat ca un copil de o jucarie noua si-am zis ca mi-am facut moftul. Si-am inceput sa testez… diverse arome, diverse combinatii si pe masura ce le faceam mi-am dat seama ca masina de inghetata nu e un moft, ca inghetata ce-am facut-o pana acum nici nu se compara cu cea actuala si daca iti doresti o inghetata de casa cu adevarat buna merita sa faci o investitie, care fie vorba intre noi nu e una foarte costisitoare.

Vara e lunga si o sa va mai aduc retete de inghetata de casa preparata la masina de inghetata. Astazi o inghetata de caramel, varianta fara oua.

Inghetata cu caramel

Inghetata de casa de caramel

 

Ingrediente

  • 150 g zahar (puteti pune si 200 g daca va place mai dulce)
  • 375 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Inghetata de casa cu caramel:

Punem zaharul intr-o cratita si-l caramelizam la foc mic. Atentie sa nu se arda prea tare, caci devine amar. Turnam incet 250 ml lapte si fierbem pana se topeste caramelul.

Intre timp dizolvam amidonul in restul de lapte, apoi turnam in cratita peste caramel. Amestecand continuu fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase, ramanand ca o pelicula fina pe dosul lingurii. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam smantana pentru frisca si omogenizam.

compozitie pentru inghetata de casa cu caramel

Punem vasul pentru putin timp la congelator, atat cat compozitia sa se raceasca foarte bine. Turnam apoi in vasul masinii de inghetata, vas ce l-am tinut la congelator peste noapte. Se proceseaza timp de 30-40 de minute, pana cand inghetata se va intari.

  • Inghetata va fi numai buna de mancat cu lingurita. Daca doriti sa fie mai tare, puneti intr-o caserola si dati la congelator.

Inghetata la masina de inghetata

Inghetata de caramel se poate prepara si daca nu aveti masina de inghetata, doar ca va trebui sa scoateti vasul de la congelator din ora in ora si s-o mixati, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.

Pofta buna! ­čśë

Inghetata de caramel

Inghetata de casa de caramel

 

 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Pingback: Inghetata de caramel cu mascarpone

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]