Inghetata

Inghetata de casa cu ciocolata

Eiii dragilor… nu stiu voua, dar mie vremea asta sufocanta imi face asa o pofta de inghetata de nici nu va puteti inchipui! :)) Si uite asa, colectia mea de retete de inghetata s-a mai imbogatit cu inca una, asta dupa ce am mai experimentat cate ceva, dar asta a devenit una dintre preferatele mele. Bine, un atu in plus e si faptul ca are ciocolata :))))

Inghetata aceasta am preparat-o la masina de inghetata, care in aceasta vara va avea locul ei bine stabilit pe blatul din bucatarie :)) Dar se poate prepara foarte bine chiar daca nu aveti acest aparat la dispozitie, se face foarte usor, doar ca trebuie sa amestecati in ea o data la o ora, ca sa spargeti acele de gheata.

Inainte de a va apuca de preparare asigurati-va ca aveti la dispozitie o ciocolata de buna calitate, pentru ca rezultatul final depinde foarte mult de aceasta. Pentru un gust intens de cacao folositi o ciocolata cu continut mare de cacao, daca vreti ceva mai dulce si mai usor in ceea ce priveste cacaoa folositi o ciocolata de lapte.

inghetata de ciocolata

Ingrediente

  • 2 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 350 ml lapte condensat neindulcit
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Inghetata de casa cu ciocolata:

Intr-o cratita amestecam zaharul cu amidonul, apoi turnam cate putin laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la fiert pe foc mic (sau la baine marie, ca sa fiti siguri ca nu se prinde de fundul cratitei si se afuma) pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.

Turnam apoi laptele condensat si smantana pentru frisca si omogenizam.

Compozitie pentru inghetata de casa cu ciocolata

  • Daca preparati inghetata de ciocolata fara masina de inghetata bateti smantana pentru frisca inainte de a o adauga si amestecati usor cu o spatula.

Daca nu este suficient de rece punem compozitia la congelator pentru jumatate de ora, apoi o turnam in vasul masinii de inghetata, vas ce l-am tinut la congelator peste noapte.

Se proceseaza timp de 30-40 de minute, pana cand inghetata se va intari suficient.

  • Inghetata va fi numai buna de mancat cu lingurita. Daca doriti sa fie mai tare, puneti intr-o caserola si dati la congelator pana la congelarea completa

Pofta buna! 😉

Inghetata cu ciocolata

 

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. mereu ne iei prin surprindere cu ingrediente noi, cum ar fi ciocolata 😛 …:))))

  2. Inghetata de ciocolata este preferata mea 🙂
    Insa nu am facut niciodata cu lapte condensat. Multumesc pentru idee 😉

  3. avram hannah georgiana says:

    mama a incercat aceasta ingetata si e delicioasa

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]