Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Inghetata

Inghetata de pepene galben (3)

Astazi va invit sa savuram impreuna aceasta delicioasa inghetata de pepene galben. E atat de aromata si atat de simplu de facut incat trebuie s-o incercati macar o data. :))

Stiu ca laptele condensat nu e atat de usor de gasit si in cazul in care nu dispuneti de el puteti incerca cealalta reteta de inghetata pe care am preparat-o cu un an in urma. La fel de savuroasa si delicioasa.


450 g miez de pepene galben
200 g lapte condensat indulcit
250 ml smantana pentru frisca

Miezul de pepene galben il punem intr-un castron si il mixam pana obtinem o pasta in care vom incorpora usor laptele condensat.

  • Puteti pune si mai mult lapte condensat, in functie de cat doriti de dulce.

Smantana rece se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e neaparat necesar sa stea teapana, e de ajuns sa-si dubleze volumul. Se incorporeaza apoi usor in compozitia de pepene galben cu lapte, se omogenizeaza si se da la congelator pentru cateva ore.

Se serveste dupa preferinta, cu topping de ciocolata, cu frisca sau pur si simplu cu bucatele reci de pepene galben.

E simplu! Si avem o inghetata grozava cu minim de efort.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. retetele tale sunt absolut delicioase…imi place mult cum gatesti. Am facut si eu inghetata de pepene galben, putin diferia de a ta dar o sa incerc si varianta asta. Pup

  2. Delicios, o combinatie interesanta, trebuie sa profit de reteta cat inca mai avem pepeni galbeni :)

  3. Dementiala!! imi place tare !!
    si ma plang acum ca n-am gasit nicaieri lapte evaporat ;) Am fost la Plus.. mi-au zis ca-mi bat joc de ei.. ca nu exista ;))) Mai am insa o sansa.. cineva mi-a promis ca 2 cutii sunt ale mele.. abia le astept ;) Pupici Miha

  4. Preferata mea! Delicioasa!

  5. Miha,inghetata face toate lumea dar la tine ador prezentarea si calitatea pozei!O seara buuuna!

  6. mmmmm……. delicioasa!!!!puuup

  7. Buna tare cred ca este.Nu am facut inca.Eu am facut de caise.Pupici!

  8. Este foarte buna. Pepenele galben este foarte dulce si parfumat, o grozavie!
    O seara placuta,

  9. Parfumata si delicioasa.Pupici!

  10. Miha,draga,exista si lapte condensat fara zahar? Unde ai gasit,vreau si eu pt ca eu numai indulcit am gasit. Multam fain

  11. Oana, multumesc! Si ma bucur ca-ti place si varianta mea! Pupici!

  12. Oana, ma bucur ca-ti place! Ai dreptate, acus se termina sezonul. :(

  13. Antonina, Plus-ul a disparut, acum e Lidl. Si o data cu Plus a disparut si laptele evaporat. :( Trebuie acum sa-mi gasesc o alta sursa. :))

  14. Asa este Danutza, delicioasa! :*

  15. Teo, multumesc!
    Eheheeee…mai e mult pana departe. :))))

  16. Pup Aziz-ule drag! :*

  17. DiaMar, pastreaza si mie o portie! :))

  18. Multumesc Gratiela! Pup si numai bine! :*

  19. Pup Flory! Multumesc!

  20. Ana, eu nu stiu sa existe fara zahar. Fara zahar este laptele evaporat, dar asta e deja altceva.
    In reteta am specificat ca laptele condensat e indulcit, pentru ca multa lume confunda acest lapte cu laptele condensat pentru cafea.

  21. though I can hardly understand it, the looks speaks for itself. What a sweet delight.

  22. O reţetă excelentă gourmet, nu m-am gândit să fac cu pepene alb, dar istoria de lapte condensat-o bine, eu sunt, de asemenea,
    Vă doresc un sfârşit de săptămână frumos
    Valerie

  23. Delicioasa inghetata ta !

  24. Anonymous says:

    Revin cu un compliment!
    Inghetata asta e tare parfumata si buna!
    Complimentele noastre!

    Salutari,
    Mada

  25. Multumesc! Ma bucur ca v-a placut! :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Profiterol

Profiterol

Mod de preparare Profiterol: Gogosele: Apa impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea se pune la fiert. Se fierbe pana se topeste untul, apoi se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi […]

Inghetata de caramel si bezea caramelizata

Inghetata de caramel si bezea caramelizata

Mod de preparare Inghetata de caramel si bezea caramelizata: Blat de biscuiti: Mixam biscuitii la robotul de bucatarie pana obtinem un pesmet fin. Adaugam zaharul si untul topit si mai mixam o data pana compozitia se omogenizeaza. Rasturnam intr-o tava de chec pe care am tapetata cu folie alimentara si […]

Inghetata de banane si avocado

Inghetata de banane si avocado

Mod de preparare Inghetata de banane si avocado: Asa cum va spuneam, modul de preparare este unul foarte simplu. Fructul de avocado il taiem in doua, scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Punem intr-un castron, apoi adaugam banana rupta bucati, laptele condensat si cacaoa. Cu blenderul vertical mixam […]

Inghetata de avocado

Inghetata de avocado

Mod de preparare Inghetata de avocado: Se scoate din coaja pulpa fructului de avocado si se pune in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Adaugam laptele de cocos si laptele condensat si omogenizam. Rasturnam in vasul ce-l vom pune la congelator. Smantana pentru frisca […]