Dulciuri / Inghetata

Inghetata de portocale

V-am mai spus ca noi suntem mari mancaciosi de inghetata, nu? Ca este inghetata de casa, ca este cumparata de la magazin… nu conteaza, inghetata sa fie! ­čśÇ Si de fiecare data cand mai incerc inca o combinatie savuroasa ma felicit pentru investitia in masina de inghetata. Isi merita toti banii, care nici n-au fost foarte multi pana la urma! ­čśë

Astazi, o inghetata de portocale… cremoasa, dulce-acrisoara, aromata…

Inghetata de casa cu portocale

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 200 ml suc de portocale (proaspat stors)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie (cateva picaturi)
loading...

Mod de preparare Inghetata de portocale:

Peste galbenusurile frecate bine cu zahar se toarna laptele si se amesteca bine. Punem vasul la baine-marie sau pe foc mic si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi amestecand continuu turnam smantana pentru frisca, apoi sucul de portocale. Aromam cu cateva picaturi de esenta de vanilie. Dam la congelator sa se raceasca foarte bine.

Turnam compozitia in vasul masinii de inghetata, vas ce l-am tinut peste noapte la congelator. Se proceseaza timp de cca 20-25 de minute, pana cand inghetata se va intari si va deveni cremoasa.

  • In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitie. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata de portocale se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.

Pofta buna! ­čśë

Inghetata de casa cu vanilie si portocale

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. chirila petru says:

    scuze am gresit adresa de email.te rog dami un sfat ce masina de facut inghetata sa-mi iau
    multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]