Dulciuri / Inghetata

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Vremea de afara nu prea ne imbie catre categoria retetelor de vara, dar noi o sa insistam cu o inghetata ­čśÇ Chiar de n-o veni mai repede macar ii facem in ciuda :))) Pe de alta parte, eu tot insist cu inghetata de casa, poate-poate reusesc sa conving pe cine trebuie ca se merita investitia intr-o masina de inghetata :))

Reteta de inghetata cu vanilie o putem considera o reteta de baza, o reteta de la care putem porni, apoi sa-i adaugam arome in functie de preferinta: ciocolata, cacao, nuci, stafide… combinatiile sunt nenumarate. Imaginatie si pofta sa avem! ­čśë

Inghetata cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar (daca preferi mai dulce poti pune 200 g)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu ciocolata:

Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si 200 ml smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

Restul de smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana incepe sa capete consistenta pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Inghetata de vanilie

Dam vasul la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza. Intre timp vom amesteca de cateva ori compozitia pentru inghetata pentru a sparge acele de gheata ce se formeaza. De preferat ar fi sa folosim mixerul vertical, este mai eficient. La ultima tura de amestecare incorporam ciocolata tocata cu cutitul, apoi lasam la congelator pana la congelarea completa.

Compozitie pentru inghetata de casa cu vanilie si ciocolata

Compozitie pentru inghetata de casa cu vanilie si ciocolata

Pofta buna! ­čśë

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Yummy, pastreaza o portie si pentru mine! Pup

  2. Madalina isache says:

    Yamyyyyy
    Vreau si eu

  3. Eu ador inghetata si o mananc oricand, si vara si iarna, asa ca o sa incerc si eu aceasta reteta.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]