Inghetata

Inghetata in straturi

loading...

* 2 galbenusuri
* 2 linguri zahar
* 1 lingura amidon
* 250 ml lapte
* 200 g ciocolata alba
* 250 g mascarpone
* 250 ml frisca lichida
* 3 linguri cacao
* esenta de vanilie
* 50 g mix de fructe uscate ( mango, papaya, stafide, nuca de cocos…)
* 1 foaie de napolitana


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se desface cu putin lapte rece, apoi se pune la fiert impreuna cu restul de lapte fiert. Se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana aceasta se topeste. Lasam la racit.

Cand compozitia s-a racit foarte bine o amestecam cu mascarponele si frisca batuta. Impartim totul in 3 parti egale. In una din ele vom pune esenta de vanilie, in una cacaoa si in cealalta fructele uscate.

Foaia de napolitana o taiem la dimensiunea tavii cu inel detasabil pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 17 cm.

Punem un cerc de napolitana in tava si o parte de inghetata. Dam la congelator pentru cca 30 de minute. Repetam operatiunea cu fiecare parte de inghetata. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana, cu folie alimentara si dam la congelator, pana la congelarea completa.

Se scoate din congelator cu 15-20 de minute inainte de servire si se rastoarna pe platou.

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Zici ca-i o felie de tort…..delicioasa trebuie sa mai fie.
    O seara placuta!

  2. Fataaa, eu mananc mai multa inghetata iarna decat vara ;-)suntem pe aceeasi lungime de unda.Vezi ca-ti sparg usa ;-))))

  3. ce bunatate ai facut tu aici! parca am fi vara ! imi place asta.

  4. wow ce bine arata,ma autoinvit la o portie!pup!

  5. Maria…a fost foarte buna. Parca as mai manca si eu o portie. :))

  6. Liana, reteta asta am facut-o pe cand inca mai era cald afara :)) Dar mananc si iarna inghetata fara nici o retinere. 😉

  7. A fost Pansy…a fost…:))
    Pup!

  8. Gabriela, nu mai este, dar mai fac daca vii. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]