Aluat dulce / Retete de prajituri

Invartite cu scortisoara

O alta reteta ce sta cam de multisor la rand :)). Probabil ca am asteptat vremea asta rece si urata, sa va indemn cu patos catre bucatarie. :))

Niste rulouri cu scortisoara delicioase, ce pot fi servite alaturi de o cana cu lapte sau de ce nu? una cu cafea. 🙂

Modul de impachetare al aluatului nu-mi apartine. L-am vazut si la Andreea, dar nu-mi aduc aminte cu siguranta unde l-am vazut prima oara.

Invartite cu scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 75 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
loading...

Mod de preparare Invartite cu scortisoara:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin.

  • In functie de tipul de faina e posibil sa intre mai putina faina.

Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Aluatul il scoatem pe masa usor infainata si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime. Se unge cu untul moale la temperatura camerei, se presara cu zahar si scortisoara. Pliem marginile foii catre mijloc, astfel impachetandu-l in 3, formand un dreptunghi mare. Apoi se mai impatureste inca o data in 3, formand un dreptunghi mic. Dreptunghiul astfel obtinut se intinde cu sucitorul, usor sa nu se rupa, intr-o foaie de cca 2 cm grosime. Se ruleaza pe lungime cat mai strans posibil. Ruloul se taie apoi bucati de 3 degete grosime, cu ajutorul unei bucati de ata. Bagam ata pe sub rulou, apoi strangem ca si cum am face un nod. Bucatile taiate se aplatizeaza usor cu mana, apoi se rasucesc sub forma de spirala.

Asezam spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam la loc caldut sa creasca putin, apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Inafara de faptul ca n-au acea crema de branza, nu e..rolls cinnamon?
    Faine!

  2. Da, ceva de genul. Le putem spune si asa! :)) Sau… aceeasi Marie, da’ cu alta palarie. :))

  3. Dai si ciocolata calda?:))

  4. Ei na la ea pretentii… :))) Dau fata…dau…cum sa nu? :)))

  5. Sunt frumoase. Am tot vazut pe net o gramada de invartite din astea si mereu m-au atras. Sunt tare aspectuoase 🙂

  6. Arata foarte bine,pe loc as hali una :),pupici!

  7. Eu vreau si o cafea… te rog. 😀

  8. Ce minunat le-ai invartit!!!!! Wowww!

  9. Daca mai ai, si eu una te rog. Arata foarte bine!…Pup!

  10. ce frumos ti-au iesit melcisorii !si aromati !

  11. Imi plac 🙂 mai ales ca aluatul nu este cumparat sunt super bune !

  12. Vad ca nu-si aroga nimeni reteta, po’ sa zic ca-i de la mine? [bush]? :)))))))

  13. blush, nu bush :))))am vazut dupa ce am dat send :)))

  14. Gabi fata…te-ai dat cu Bush? :)))) :*

  15. Mirela, chiar demult n-am mai cumparat aluat. M-oi fi harnicit intre timp. :)))

    Pup! :*

  16. Multumesc pansy draga mea! Asa e, buni si aromati! 😉

  17. Licuta, multumesc! :*
    Nu mai am, dar ma descurc eu daca vii. :))

  18. Ruxy, ma stradui…ma stradui… :)))

  19. Ancuta, la ora asta nu-ti mai dau nimic :))) Maine daca mai doresti… :))

    Pup! :*

  20. Lacrima, multumesc! :*

    Da, arata bine si numa’ bune pentru iubitorii de scortisoara. 😉

  21. Flory, multumesc! Pup! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]