Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Dulciuri

Lapte de pasare

Legat de acest desert nu ma leaga prea multe amintiri. In copilarie nu tin minte sa ne fi facut mama vreodata, mai tarziu nefiind prietena prea buna cu bezeaua mi se parea un desert…hmmm…ciudat. :)) Am incercat, impinsa de curiozitate, sa-l fac de vreo doua ori. Nu mi-a iesit! :D Desi este un desert extrem de simplu, pentru mine a fost o piatra de incercare. Acum ca mi-a reusit pot sa ma declar multumita! :))

lapte de pasare

Ingrediente

  • 600-700 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare Lapte de pasare:

Intr-o cratita mai lata se pune la fiert laptele.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Se da focul la minim si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus. Se pun la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva minute, maxim 1 minut pe-o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cu o spumiera se scot pe un platou.

Laptele ramas se strecoara de resturile de albus, apoi se toarna peste galbenusurile bine frecate cu restul de zahar si amidonul. Se pune pe foc mic si amestecand continuu se fierbe pana sosul se leaga si ajunge la consistenta dorita. Se aromeaza cu vanilie.

“Bulgarii de zapada” se pun in boluri si se acopera cu sosul de vanilie.

Desertul se da la frigider si se serveste cand este foarte rece.

lapte de pasare

 

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Cred ca am avut si eu o experienta cu lapte de pasare, aflindu-ma intr-o vizita.
    De obicei, cind imi place ceva cer reteta.
    De data aceea nu s-a intimplat.
    Poate daca as incerca-o personal, stiu si eu?
    Retin reteta.

  2. Arata bine bine, dar sincera sa fiu nu am mancat niciodata :D

  3. Da, ne facea mama in copilarie si era bun, bun !

  4. Este un desert pe care mi-l facea sora mea destul de des cand eram mai mica dar nu tin minte de amidon, cred ca folosea putina faina. Oricum iesea grozav.razvana1221.blogspot.com

  5. Imi place foarte mult acest desert!

  6. bella says:

    eram copil de 4-5 anisori asteptam sa vina pasarea la geam .mama mea tot timpul ne facea dar eu asteptam psarea ,o intrebam ?mai vine?ea spune dimineata. urmatoarea dimineata aveam desertu mult dorit.eu acum am 39 de ani am 3 copii o data pe saptamana servesc micul desert LAPTE DE PASERE este super bun
    .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Profiterol

Profiterol

Mod de preparare Profiterol: Gogosele: Apa impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea se pune la fiert. Se fierbe pana se topeste untul, apoi se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi […]

Desert cu biscuiti si crema de branza

Desert cu biscuiti si crema de branza

Mod de preparare Desert cu biscuiti si crema de branza: Biscuitii se pun intr-o punga mai groasa si se sfarama cu ajutorul sucitorului sau a ciocanului de snitele, ce aveti si voi mai la indemana. Finetea pesmetului de biscuiti o stabiliti voi, in functie de cum va place… eu am […]

Clatite cu cacao si crema de branza

Clatite cu cacao si crema de branza

Mod de preparare Clatite cu cacao si crema de branza: Clatite: Ouale se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele. Faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza usor in compozitie. […]

Inghetata de banane si avocado

Inghetata de banane si avocado

Mod de preparare Inghetata de banane si avocado: Asa cum va spuneam, modul de preparare este unul foarte simplu. Fructul de avocado il taiem in doua, scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Punem intr-un castron, apoi adaugam banana rupta bucati, laptele condensat si cacaoa. Cu blenderul vertical mixam […]