Dulciuri

Lapte de pasare

Legat de acest desert nu ma leaga prea multe amintiri. In copilarie nu tin minte sa ne fi facut mama vreodata, mai tarziu nefiind prietena prea buna cu bezeaua mi se parea un desert…hmmm…ciudat. :)) Am incercat, impinsa de curiozitate, sa-l fac de vreo doua ori. Nu mi-a iesit! :D Desi este un desert extrem de simplu, pentru mine a fost o piatra de incercare. Acum ca mi-a reusit pot sa ma declar multumita! :))

lapte de pasare

Ingrediente

  • 600-700 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare Lapte de pasare:

Intr-o cratita mai lata se pune la fiert laptele.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Se da focul la minim si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus. Se pun la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva minute, maxim 1 minut pe-o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cu o spumiera se scot pe un platou.

Laptele ramas se strecoara de resturile de albus, apoi se toarna peste galbenusurile bine frecate cu restul de zahar si amidonul. Se pune pe foc mic si amestecand continuu se fierbe pana sosul se leaga si ajunge la consistenta dorita. Se aromeaza cu vanilie.

“Bulgarii de zapada” se pun in boluri si se acopera cu sosul de vanilie.

Desertul se da la frigider si se serveste cand este foarte rece.

lapte de pasare

 

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Cred ca am avut si eu o experienta cu lapte de pasare, aflindu-ma intr-o vizita.
    De obicei, cind imi place ceva cer reteta.
    De data aceea nu s-a intimplat.
    Poate daca as incerca-o personal, stiu si eu?
    Retin reteta.

  2. Arata bine bine, dar sincera sa fiu nu am mancat niciodata :D

  3. Da, ne facea mama in copilarie si era bun, bun !

  4. Este un desert pe care mi-l facea sora mea destul de des cand eram mai mica dar nu tin minte de amidon, cred ca folosea putina faina. Oricum iesea grozav.razvana1221.blogspot.com

  5. Imi place foarte mult acest desert!

  6. bella says:

    eram copil de 4-5 anisori asteptam sa vina pasarea la geam .mama mea tot timpul ne facea dar eu asteptam psarea ,o intrebam ?mai vine?ea spune dimineata. urmatoarea dimineata aveam desertu mult dorit.eu acum am 39 de ani am 3 copii o data pe saptamana servesc micul desert LAPTE DE PASERE este super bun
    .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Cosulete de bezea cu crema de vanilie

Cosulete de bezea cu crema de vanilie

Mod de preparare Cosulete de bezea cu crema de vanilie: Sosul de capsuni: Punem capsunile intr-o craticioara si le presaram cu zahar, apoi le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o pasta. Punem la fiert la foc mic, pana ajunge la consistenta dorita. Se lasa la racit. Cosulete de bezea: […]

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu ciocolata: Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si 200 ml smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se […]

Inghetata cu cafea naturala

Inghetata cu cafea naturala

Mod de preparare Inghetata cu cafea naturala: Pentru inceput prepara o cafea foarte tare si las-o la racit. Dupa racire se strecoara, in caz ca ai preparat-o la ibric. Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. […]

Profiterol

Profiterol

Mod de preparare Profiterol: Gogosele: Apa impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea se pune la fiert. Se fierbe pana se topeste untul, apoi se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi […]