Dulciuri

Lapte de pasare

Legat de acest desert nu ma leaga prea multe amintiri. In copilarie nu tin minte sa ne fi facut mama vreodata, mai tarziu nefiind prietena prea buna cu bezeaua mi se parea un desert…hmmm…ciudat. :)) Am incercat, impinsa de curiozitate, sa-l fac de vreo doua ori. Nu mi-a iesit! 😀 Desi este un desert extrem de simplu, pentru mine a fost o piatra de incercare. Acum ca mi-a reusit pot sa ma declar multumita! :))

lapte de pasare

Ingrediente

  • 600-700 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare Lapte de pasare:

Intr-o cratita mai lata se pune la fiert laptele.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Se da focul la minim si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus. Se pun la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva minute, maxim 1 minut pe-o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cu o spumiera se scot pe un platou.

Laptele ramas se strecoara de resturile de albus, apoi se toarna peste galbenusurile bine frecate cu restul de zahar si amidonul. Se pune pe foc mic si amestecand continuu se fierbe pana sosul se leaga si ajunge la consistenta dorita. Se aromeaza cu vanilie.

„Bulgarii de zapada” se pun in boluri si se acopera cu sosul de vanilie.

Desertul se da la frigider si se serveste cand este foarte rece.

lapte de pasare

 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Cred ca am avut si eu o experienta cu lapte de pasare, aflindu-ma intr-o vizita.
    De obicei, cind imi place ceva cer reteta.
    De data aceea nu s-a intimplat.
    Poate daca as incerca-o personal, stiu si eu?
    Retin reteta.

  2. Arata bine bine, dar sincera sa fiu nu am mancat niciodata 😀

  3. Da, ne facea mama in copilarie si era bun, bun !

  4. Este un desert pe care mi-l facea sora mea destul de des cand eram mai mica dar nu tin minte de amidon, cred ca folosea putina faina. Oricum iesea grozav.razvana1221.blogspot.com

  5. Imi place foarte mult acest desert!

  6. bella says:

    eram copil de 4-5 anisori asteptam sa vina pasarea la geam .mama mea tot timpul ne facea dar eu asteptam psarea ,o intrebam ?mai vine?ea spune dimineata. urmatoarea dimineata aveam desertu mult dorit.eu acum am 39 de ani am 3 copii o data pe saptamana servesc micul desert LAPTE DE PASERE este super bun
    .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Churros

Churros

Mod de preparare Churros: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate […]

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Mod de preparare Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele si fulgii de cocos intr-un vas pe foc mic si aducem laptele la fierbere. Dam deoparte, acoperim si lasam sa se […]