Paste / Retete culinare

Lasagna cu branza si leurda

Pana in acest an nu am stiut care e treaba cu leurda, cum arata…ce gust are… Adica, stiam eu din citite si auzite, dar nu si „live” Asa ca, atunci cand am gasit-o la piata, a fost asa ca o mare binecuvantare si n-am mai stat pe ganduri si am cumparat cateva legaturi bune… sa fie acolo! ­čśÇ O parte am consumat-o cruda, in salate, iar ce-a ramas am pus in pungute la congelator.

De la o vreme am cazut la intelegere cu ai mei sa avem „o zi cu carne, o zi fara carne”, adica o data ca mine, o data ca tine :))))) Tare bine a prins acum leurda de la congelator, a iesit o lasagna cu branza grozav de buna si de aromata ­čśë

Lasagna cu branzeturi si leurda

 

Ingrediente

  • foi de lasagna (in functie de tava folosita)
  • Pentru umplutura:
  • 150 g branza de capra
  • 150 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 2-3 linguri smantana 20% grasime
  • leurda dupa gust
  • sare si piper
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
  • Pentru presarat deasupra:
  • cascaval si parmezan

Mod de preparare Lasagna cu branza si leurda:

Intr-un castron amestecam branza de capra si telemeaua sfaramate cu furculita cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam leurda tocata, sare si piper dupa gust. La sfarsit adaugam smantana, atat cat sa obtinem o compozitie omogena.

Untul il topim la foc mic. Dam vasul deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele cate putin, omogenizam si condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Lasam deoparte sa se racoreasca.

Intr-un vas bine uns cu unt punem un strat de foi de lasagna. Acoperim cu sos si cu jumatate din compozitia de branza. Repetam operatiunea. Ultimul strat va fi de foi de lasagna ce le vom acoperi foarte bine cu sos si un strat generos de cascaval si parmezan.

Lasagna cu branza

Dam la cuptor la foc mediu pana lasagna se rumeneste usor deasupra si foile se inmoaie (incercam cu furculita)

Se serveste calda.

Pofta buna! ­čśë

Foi de lasagna cu branza si leurda

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Tare bine arata, sigur e si tare gustoasa, felicitari pentru idee!

  2. Suzi says:

    Mi-a zis mama ca leurda la congelator isi pierde toate proprietatile. A auzit ea la televizor ­čÖé
    Poate reusesti tu sa afli mai multe, daca e adevarat sau nu. M-am abtinut sa pun la congelator, chiar daca sun mare amatoare de leurda.
    Eu am facut ceva asemanator, fara foi, cu oua. A iesit taaare buna…

  3. Delicioasa si sanatoasa!

  4. O reteta simpla si delicioasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]