Mancaruri cu legume / Paste / Retete culinare

Lasagna cu ciuperci

Imi place lasagna pentru ca e unul dintre acele feluri de mancare cu care te poti juca si poti face diverse si delicioase combinatii. Si daca lasagna cu carne am tot facut, ba chiar si cu branza, am zis ca ar fi cazul sa incerc si o lasagna cu ciuperci. Acum nu stiu daca e de vina si perioada “iubesc ciupercile” :D dar am facut o lasagna grozava. Evident ca voi trebuie sa va faceti si sa nu ma credeti pe cuvant! :))

Lasagna cu ciuperci

 

Lasagna cu ciuperci

Ingrediente

  • 9 foi de lasagna (depinde cat e de mare vasul)
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ciuperci Champignon brune
  • ~250 g ciuperci Pleurotus
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana mica de usturoi
  • sare si piper
  • 3 linguri parmezan
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • In plus:
  • parmezan pentru presarat deasupra

Mod de preparare Lasagna cu ciuperci:

Ciupercile se toaca marunt, la fel si ceapa.

Ciuperci tocate

Punem ceapa la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat putin adaugam ciupercile. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie si scade toata zeama lasata de acestea. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si parmezanul. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.

Ciuperci calite

Intre timp preparam si sosul Bechamel. Untul il topim la foc mic, apoi adaugam faina si amestecam repede, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece si omogenizam. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara si fierbem pana sosul ajunge la consistenta dorita. De preferat ar fi ca sosul sa fie mai lichid, nu foarte gros.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem un strat de foi de lasagna (nefierte), punem un strat de sos Bechamel, apoi unul de ciuperci.

Lasagna cu ciuperci

Repetam operatiunea pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de foi pe care le ungem din nou cu sos Bechamel si presaram cu parmezan din belsug.

  • Vasul in care am preparat lasagna nu era foarte inalt si  nu mi-a permis sa fac decat 3 straturi de foi, dar voi puteti pune si 4

Dam vasul la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi (se incearca cu o furculita).

Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza dupa dorinta.

Lasagna cu ciuperci

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. merisor67 says:

    Mi-ai dat o idee pentru pranz.

  2. Ce faina ti-a iesit! Pup!

  3. Diana says:

    Fata draga , da’ tu chiar te tii de ,, fara carne” … bv , bv . Imi place reteta , am s-o fac doar cu 500 g de ciuperci , sper sa-mi iasa

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Cartofi noi cu sos de smantana

Cartofi noi cu sos de smantana

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana: Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate. Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina […]

Chiftelute de linte si ciuperci

Chiftelute de linte si ciuperci

Mod de preparare Chiftelute de linte si ciuperci: Lintea spalata bine in mai multe ape se pune la fiert. Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge de apa intr-o strecuratoare. Se lasa la racit. Ciupercile spalate si curatate se pun la fiert in apa cu sare si putina zeama […]

Salata orientala

Salata orientala

Mod de preparare Salata orientala: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece. Astfel se vor curata mai usor. Dupa ce […]

Salata de orez cu dovleac copt

Salata de orez cu dovleac copt

Mod de preparare Salata de orez cu dovleac copt: Dovleacul curatat de coaja si seminte se taie bucati potrivite ca marime. Ceapa se taie in sferturi. Se pun intr-o tava, iar deasupra lor repartizam untul taiat in bucati. Sortimentul de unt ce l-am folosit era cu sare de mare in […]