Dulciuri / Paste

Lasagna cu mere si nuci

loading...

Avem nevoie de:

* 8 foi de lasagna

* Pentru umplutura:

* 2 mere mari
* 2 linguri zahar
* 1 lingurita scortisoara
* 100 g nuca macinata
* 1 lingura unt
* bilute de ciocolata

Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit.

* Pentru sos:

* 240 ml apa
* 100 g unt
* 150 g zahar
* 10 linguri lapte praf

Apa se pune la fiert cu zaharul, pana acesta se topeste si incepe sa se ridice spuma. Se adauga untul si se omogenizeaza. Punem si laptele praf.

Am incercat sa folosesc lingura la prepararea acestui sos, dar cand am pus laptele praf s-au format cocoloase. Asa ca am bagat blenderul in functiune si am obtinut un sos absolut delicios.

Ungem cu unt un vas termorezistent.

Punem cate un rand de foi de lasagna, pe care le ungem cu sos din abundenta.

Adaugam un strat de umplutura si presaram cu cateva bilute de ciocolata.

Repetam operatiunea pana terminam foile. Peste ultima foaie turnam sos din belsug si presaram din nou cu bilute de ciocolata.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sincer, nu stiam de asa minunatie pana n-am citit pe blogul Inei. Nu e aceeasi reteta, dar am preluat ideea de „dulce”. ­čÖé

Promit ca atunci cand imi voi lua masina de paste ca a lui Cristile voi incerca si cu foi facute in casa. Cu siguranta sunt mai bune, dar e prea multa munca pentru mine. :))

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Foarte apetisanta lasagna ta Miha.

  2. Congratulations, this very cool. If no problem I prepare it me, too.
    Thanks!

    http://maxkonyhaja.blogspot.com/

  3. O gramada de umpluturi exista pt. lasagne, dar cu mere nu mi-a dat prin cap…Eu care ador merele. Mersi pt. idee. O seara placuta! Cami

  4. Eu faceam numai umpluturi sarate cu lasagne…………..o idee buna si cu umpluturi dulci.
    Pe curand!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]